Κόσμος

Σόιμπλε: Ανεύθυνοι δημαγωγοί οι Έλληνες πολιτικοί

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άσκησε σφοδρή κριτική στους Έλληνες πολιτικούς που ρίχνουν την ευθύνη για τα σημερινά προβλήματα της χώρας στους ξένους εταίρους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά ακόμη υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνει η χώρα, φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ W. Schaeuble, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF που προδημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα να δίνει πίστωση χρόνου στην Ελλάδα για την εφαρμογή του δημοσιονομικού της προγράμματος, παραμένουν οι αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της.

«Αυτές οι αμφιβολίες πρέπει να ξεκαθαριστούν στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Schaeuble, ο οποίος ασκεί δριμεία κριτική στους Έλληνες πολιτικούς που ρίχνουν την ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στους ξένους εταίρους.

«Αν οι Έλληνες πολιτικοί πείθουν τον λαό ότι η ευθύνη για τα προβλήματα της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή την Γερμανία, είναι ανεύθυνοι δημαγωγοί. Η ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα βαραίνει μόνο την ίδια την Ελλάδα και τους πολιτικούς της», φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάλι … διαφωνεί ο κ. Σόιμπλε

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo