Κόσμος

Σοκ για Ματέο Σαλβίνι – Κινδυνεύει με 15 χρόνια φυλακή

Σε δίκη θέλει να παραπέμψει τον Ματέο Σαλβίνι η εισαγγελία του Παλέρμο στην Ιταλία. Ο Γραμματέας της Λίγκας κατηγορείται για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε μετανάστες.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση του Ματέο Σαλβίνι, τον Αύγουστο του 2019 (σ.σ. όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε) να μην επιτρέψει, επί μια εβδομάδα, την αποβίβαση 147 μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι βρίσκονταν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, σε πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.

«Η εισαγγελία του Παλέρμο ζήτησε την παραπομπή μου σε δίκη, για στέρηση ατομικής ελευθερίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι δεκαπέντε ετών φυλάκιση. Αν ανησυχώ; Καθόλου», έγραψε ο Σαλβίνι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Σικελία, οι ακροαματικές διαδικασίες για την υπόθεση βρίσκονται ακόμη στην αρχική τους φάση και δεν έχει επιτραπεί στους δημοσιογράφους να είναι παρόντες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν