Κόσμος

Σοκ στην Ιταλία – Οι νεκροί από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τους 15.000

Ένα εφιαλτικό ορόσημο για την Ιταλία, που μετρά -πλέον- 15.362 νεκρούς από τον κορονοϊό. Μόνο στην Λομβαρδία, πέθαναν 5.330 περισσότεροι από ό, τι στην Κίνα του 1,3 δισ. ανθρώπων!

Η κατάσταση στην γειτονική Ιταλία είναι αποκαρδιωτική. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού είναι 124.632 και οι νεκροί έφτασαν τους 15.362, ενώ παράλληλα, 20.996 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Αριθμοί εφιαλτικοί, που δείχνουν πως η Ιταλία απέχει ακόμη πολύ από το σημείο στο οποίο θα μπορεί να πει πως βάζει ένα κάποιο φρένο στην εξάπλωση του φονικού ιού.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 119.827 και είχαν χάσει την ζωή τους 14.681 άνθρωποι ενώ 19.758 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 681 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.805 νέα κρούσματα. 1.238 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Click4more: Πέθανε από κορονοϊό άνδρας της προσωπικής φρουράς του Τζουπέζε Κόντε

3.994 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 29.010 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 55.270 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 49.118 και οι νεκροί 8.656. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 16.540 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1. 977. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 10.824, με 607 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να σημειώνει ελαφρά αύξηση . Ο αριθμός των νεκρών, όμως, μειώνεται, αφού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο οι ασθενείς που είχαν χάσει την ζωή τους ήταν 766 . Συγκρατημένη αισιοδοξία, επίσης, δημιουργεί το ότι περιορίσθηκε ελαφρά και ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ιταλία: «Δεν έχουμε βάλει τον εχθρό στη γωνία, η μάχη συνεχίζεται»

Ο ειδικός επίτροπος που διόρισε η ιταλική κυβέρνηση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Ντομένικο Αρκούρι, δήλωσε σήμερα ότι «η Ιταλία δεν έχει βάλει τον εχθρό στη γωνία» και ότι «δεν πρέπει να νομίζει ότι έχει αρχίσει να κερδίζει και πως έχει, πλέον, το πάνω χέρι».

Εξήγησε, δε, ότι, ο ιός κυκλοφορεί ακόμη σε όλη την χώρα και προς το παρόν, το μόνο που έχει συμβεί, είναι ότι «η Ιταλία άρχισε να περιορίζει την επιθετικότητα του κορονοϊού». Ο ειδικός επίτροπος πρόσθεσε ότι το ιταλικό δημόσιο προμηθεύει τις περιφέρειες με τεστ για την ανίχνευση του ιού, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν , σε σαφώς μεγαλύτερο αριθμό, τις επόμενες ημέρες.

«Αν δεν κερδίσουμε την σημερινή μάχη, δεν θα μπορέσει να υπάρξει καμία οικονομική και κοινωνική εκκίνηση της χώρας», τόνισε από την μεριά του ο υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση Rai. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν οριστικά αποτελέσματα και δεν νομίζω ότι το χρονικό διάστημα θα είναι τόσο σύντομο», κατέστησε σαφές ο Ιταλός υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραηλινή αποστολή στο Κάιρο για την επιστροφή της σορού του τελευταίου ομήρου στη Γάζα
Το Ισραήλ επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση του Ραν Γκβίλι, του τελευταίου ομήρου που παραμένει στη Γάζα, με στρατό και υπηρεσίες πληροφοριών να κινητοποιούνται για την επιστροφή της σορού του
Μέλη της Χαμάς παραδίδουν το πτώμα ισραηλινού ομήρου στον Ερυθρό Σταυρό
Ο Γερμανός πρόεδρος καλεί τους Βρετανούς να κλείσουν το κεφάλαιο του Brexit – «Don’t look back in anger», είπε, παραπέμποντας στους Oasis
Σε επίσημη επίσκεψη, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προτρέπει το Λονδίνο να ανοικοδομήσει τους δεσμούς του με την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τον εμβληματικό στίχο «Don’t look back in anger» ενώπιον των βουλευτών
Ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ
ΝΑΤΟ: «Η συμμαχία πρέπει να είναι έτοιμη για για αύξηση υβριδικών επιθέσεων» λέει o ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης
Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης εκτιμά ότι νέα περιστατικά συνδυαστικών επιθέσεων είναι αναπόφευκτα, την ώρα που αρκετές πρόσφατες ενέργειες αποδίδονται στη Ρωσία
Ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ Στρατηγός Αλέξους Γκρίνκεβιτς
Ισραήλ: Ο υποστράτηγος Ρόμαν Γκόφμαν νέος διοικητής της Μοσάντ με ιδεολογική «σφραγίδα» Νετανιάχου
Ο Ρόμαν Γκόφμαν θα είναι ο επόμενος διοικητής της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών — Mια επιλογή που επιβεβαιώνει την ιδεολογική σφραγίδα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον τομέα της ασφάλειας
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Μελάνια Τραμπ: «Επτά παιδιά επαναπατρίστηκαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία – Στόχος μας η επανένωση οικογενειών»
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ορισμένα παιδιά έχουν επιστρέψει στις οικογένειες τους
Παιδιά στην Ουκρανία