Κόσμος

Σοκ στην Ιταλία – Οι νεκροί από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τους 15.000

Ένα εφιαλτικό ορόσημο για την Ιταλία, που μετρά -πλέον- 15.362 νεκρούς από τον κορονοϊό. Μόνο στην Λομβαρδία, πέθαναν 5.330 περισσότεροι από ό, τι στην Κίνα του 1,3 δισ. ανθρώπων!

Η κατάσταση στην γειτονική Ιταλία είναι αποκαρδιωτική. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού είναι 124.632 και οι νεκροί έφτασαν τους 15.362, ενώ παράλληλα, 20.996 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Αριθμοί εφιαλτικοί, που δείχνουν πως η Ιταλία απέχει ακόμη πολύ από το σημείο στο οποίο θα μπορεί να πει πως βάζει ένα κάποιο φρένο στην εξάπλωση του φονικού ιού.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 119.827 και είχαν χάσει την ζωή τους 14.681 άνθρωποι ενώ 19.758 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 681 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.805 νέα κρούσματα. 1.238 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Click4more: Πέθανε από κορονοϊό άνδρας της προσωπικής φρουράς του Τζουπέζε Κόντε

3.994 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 29.010 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 55.270 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 49.118 και οι νεκροί 8.656. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 16.540 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1. 977. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 10.824, με 607 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να σημειώνει ελαφρά αύξηση . Ο αριθμός των νεκρών, όμως, μειώνεται, αφού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο οι ασθενείς που είχαν χάσει την ζωή τους ήταν 766 . Συγκρατημένη αισιοδοξία, επίσης, δημιουργεί το ότι περιορίσθηκε ελαφρά και ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ιταλία: «Δεν έχουμε βάλει τον εχθρό στη γωνία, η μάχη συνεχίζεται»

Ο ειδικός επίτροπος που διόρισε η ιταλική κυβέρνηση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Ντομένικο Αρκούρι, δήλωσε σήμερα ότι «η Ιταλία δεν έχει βάλει τον εχθρό στη γωνία» και ότι «δεν πρέπει να νομίζει ότι έχει αρχίσει να κερδίζει και πως έχει, πλέον, το πάνω χέρι».

Εξήγησε, δε, ότι, ο ιός κυκλοφορεί ακόμη σε όλη την χώρα και προς το παρόν, το μόνο που έχει συμβεί, είναι ότι «η Ιταλία άρχισε να περιορίζει την επιθετικότητα του κορονοϊού». Ο ειδικός επίτροπος πρόσθεσε ότι το ιταλικό δημόσιο προμηθεύει τις περιφέρειες με τεστ για την ανίχνευση του ιού, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν , σε σαφώς μεγαλύτερο αριθμό, τις επόμενες ημέρες.

«Αν δεν κερδίσουμε την σημερινή μάχη, δεν θα μπορέσει να υπάρξει καμία οικονομική και κοινωνική εκκίνηση της χώρας», τόνισε από την μεριά του ο υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση Rai. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν οριστικά αποτελέσματα και δεν νομίζω ότι το χρονικό διάστημα θα είναι τόσο σύντομο», κατέστησε σαφές ο Ιταλός υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δασκάλα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια στη φυλακή στο Μιζούρι - Κακοποιούσε τους μαθητές της και τους έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ
Η γυναίκα φέρεται να κακοποιούσε ανηλίκους σε διάφορους χώρους, όπως στο σπίτι της, στο αυτοκίνητό της ή σε απομονωμένα μέρη, συχνά όταν ο σύζυγός της απουσίαζε για δουλειά
Little boy sitting alone on floor after suffering an act of bullying while children run in the background. Sad young schoolboy sitting on corridor with hands on knees and head between his legs.
Σκληρή επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι και ΕΕ: «Καμία ευγνωμοσύνη από την Ουκρανία, η Ευρώπη ακόμα αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»
Καθώς η Ουάσιγκτον επιχειρεί να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη για τον τερματισμό του πολέμου, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την ουκρανική ηγεσία για «αχαριστία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 46 λεπτά
Λίβανος: Το Ισραήλ χτύπησε υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ – Ένας νεκρός και 21 τραυματίες σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου διέταξε πλήγμα εναντίον του αρχηγού του στρατιωτικού επιτελείου της Χεζμπολάχ στη λιβανική πρωτεύουσα, σηματοδοτώντας τη σοβαρότερη κλιμάκωση μετά την εκεχειρία του Νοεμβρίου 2024
Κτήριο που υπέστη ζημιές από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν την Δευτέρα - Η Άγκυρα θέλει «να ανοίξει τον δρόμο για την ειρήνη»
Από τη Νότια Αφρική, ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ώρα που οι ΗΠΑ παρουσίασαν νέο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά
Μπαράζ επαφών της Ουκρανίας με Ευρωπαίους για το σχέδιο Τραμπ - «Πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία», δηλώνει ο Ζελένσκι
Καθώς η Ουκρανία συνεχίζει τις διαβουλεύσεις στη Γενεύη για το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο της ΕΕ
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες