Κόσμος

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Όλοι στην Γάζα συνδέονται με την Χαμάς – Στους 30 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Το "σκληρό" πρόσωπο της Ισραηλινής κυβέρνησης ενάντια στους Παλαιστινίου συνεχίζει να δείχνει (και) με τις δηλώσεις των υπουργών της". Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν αφελείς» στη λωρίδα της Γάζας, των ώρα που 30 Παλαιστίνιοι έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων σκοτώθηκαν από σφαίρες στη διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, διεκδικώντας την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να φύγουν από τη γη τους με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

«Δεν υπάρχουν αφελείς στη λωρίδα της Γάζας. Όλοι συνδέονται με τη Χαμάς», δήλωσε ο υπουργός στη δημόσια ισραηλινή ραδιοφωνία.

«Όλοι μισθοδοτούνται από τη Χαμάς και όλοι οι μαχητές που προσπαθούν να μας προκαλέσουν και να διασχίσουν τα σύνορα είναι μαχητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς», είπε ο Λίμπερμαν.

Παγκόσμια κατακραυγή

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει τις έντονες επικρίσεις των οργανώσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων ισραηλινών, για τη χρήση πραγματικών σφαιρών εναντίον των διαδηλωτών κατά την «πορεία της επιστροφής» που διοργάνωσαν οι Παλαιστίνιοι.

Μετά τις διαδηλώσεις της 30ής Μαρτίου, κατά τις οποίες 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ ζήτησαν να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα.palestini gaza

9 νεκροί σε δύο μέρες

Αυτή την Παρασκευή (6/4), στη διάρκεια μιας νέας ημέρας διαδηλώσεων που σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις, εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένας δημοσιογράφος, σκοτώθηκαν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναρωτήθηκε και πάλι αν η χρήση βίας από το Ισραήλ απέναντι στις διαδηλώσεις αυτές ήταν ανάλογη.

Συνολικά, περιλαμβανομένων δύο Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε χωριστές συγκρούσεις, ο απολογισμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις 30 Μαρτίου ανέρχεται στους 30, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Από ισραηλινής πλευράς δεν υπάρχει κανένα θύμα.

Το Ισραήλ δηλώνει πως οι στρατιώτες του άνοιξαν πυρ μόνο εξ ανάγκης εναντίον διαδηλωτών που προσπάθησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος και για να σταματήσουν επιθέσεις.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς ότι βρίσκεται πίσω από αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στον αέρα η συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν: Σφοδρή επίθεση της Ουάσιγκτον σε ιρανικό έδαφος – Σειρήνες στο Μπαχρέιν, επιθέσεις στο Κουβέιτ
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έπληξαν πάνω από 80 «στόχους» στο Ιράν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών που εξαπέλυσαν για τις «ιρανικές επιθέσεις» εναντίον τριών εμπορικών πλοίων
Ιρανικά πλοία που έγιναν στόχος των ΗΠΑ
Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι: Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Daily Mail – «Η απόφαση αποτελεί “πλήρες και προφανές κουκούλωμα”»
Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σημαντική ήττα στη δικαστική του διαμάχη με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του...
Πρίγκιπας Χάρι
Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε κατασχέσει από την οικογένεια Άσαντ
Το Παρίσι επανεξετάζει τη συνεργασία του με τη Συρία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υποστήριξη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Εμανουέλ Μακρόν