Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σολτς: Άμεση επικύρωση του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά θα καθυστερήσει η εκταμίευση κονδυλίων

Σολτς: Άμεση επικύρωση του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά θα καθυστερήσει η εκταμίευση κονδυλίων

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα επικυρωθεί σύντομα από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στη Γερμανία τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Θα γίνει γρήγορα (η επικύρωση), αυτή είναι η εντύπωσή μου. Φυσικά, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο θα χρειαστεί τον αναγκαίο χρόνο», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σήμερα στο Βερολίνο.

Με το ποσό των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ, θα δοθεί ξανά στην ευρωπαϊκή οικονομία ώθηση μετά την κρίση του κορονοϊού. Ο Σολτς έκανε μάλιστα λόγο «για ισχυρή ώθηση. Ωστόσο, καθυστέρησε η εφαρμογή του (και) θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ό,τι αρχικά αναμενόταν για την εκταμίευση των κεφαλαίων», όπως διευκρίνισε.

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το λεγόμενο «Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας», δηλαδή την εθνική εφαρμογή των προγραμματισμένων μέτρων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το εν λόγω Ταμείο Ανάκαμψης.

«Σε αυτό καθορίζεται η χρήση των πόρων που θα λάβει η Γερμανία από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Η Γερμανία θα στείλει ένα σαφές μήνυμα και θα υπερβεί τις απαιτήσεις της ΕΕ: το 40% των χρημάτων ή περίπου έντεκα δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την προστασία του κλίματος, για παράδειγμα για την προώθηση της χρήσης του υδρογόνου, για την ηλεκτρική κινητικότητα και για τις ενεργειακά αποδοτικές ανακαινίσεις των κτιρίων.

Ένα άλλο 40% θα διατεθεί για τη μεγαλύτερη επέκταση της ψηφιοποίησης», τόνισε ο Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις