Κόσμος

Σολτς: Η Ρωσία δίνει στην Ουκρανία μια χαμένη μάχη – Το μήνυμα στον Πούτιν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία δίνει στην Ουκρανία μια χαμένη μάχη, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και τόνισε πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης».

«Για αυτό, η έκκλησή μου προς τον (Βλαντίμιρ) Πούτιν παραμένει: σταματήστε τους παράλογους σκοτωμούς, αποσύρετε όλα τα στρατεύματά σας από την Ουκρανία και συμφωνήστε σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση», είπε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς νωρίτερα απόψε, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Σολτς καταδίκασε επίσης τις ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία ως «τρομοκρατία με βόμβες κατά του άμαχου πληθυσμού». Το γεγονός ότι η Ρωσία εδώ και εβδομάδες «ρίχνει τις βόμβες της εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών δεν είναι μόνο ανυπόφορο, αλλά και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και καταδεικνύει για ακόμη μια φορά «πόσο αδίστακτος και ανελέητος» είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον πόλεμο, κατέληξε ο Γερμανός καγκελάριος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 8
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας