Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σομαλία: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από την έκρηξη αυτοκινήτου στο Μογκαντίσου [Pics]

Σομαλία: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από την έκρηξη αυτοκινήτου στο Μογκαντίσου [Pics]
Φωτογραφία Reuters

Τουλάχιστον 90 είναι οι νεκροί από την έκρηξη που έγινε σήμερα με όχημα που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά στο Μογκαντίσου, σύμφωνα με αναφορά διεθνούς οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Σομαλία.

“Υπάρχουν όμως κι άλλες απώλειες κι ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί”, τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν Χάτζι Άντεν, επικεφαλής δικτύου ασθενοφόρων στη Σομαλία.

photo Reuters
photo Reuters
photo Reuters

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters από το νοσοκομείο Μεντίνα, επιβεβαίωσε πως τα ασθενοφόρα μεταφέρουν δεκάδες τραυματίες. Οι αρχές έχουν διατάξει τις νοσοκομειακές πηγές να μην αναφέρουν το παραμικρό στοιχείο για τον αριθμό των απωλειών, ενώ και η αστυνομία δεν έχει θελήσει να δώσει κάποιον απολογισμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, αποτρέποντας πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στη σκηνή της έκρηξης.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στη Σομαλία, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις