Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σομαλία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε αυτοκίνητο στη Μογκαντίσου

Σομαλία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε αυτοκίνητο στη Μογκαντίσου
photo Reuters

Δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Σομαλία ύστερα από ισχυρή έκρηξη, σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, σε φυλάκιο ελέγχου σε πολυσύχναστο προάστιο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ισχυρή έκρηξη στο φυλάκιο Εξ-Κοντρόλ, ο δήμαρχος του Μογκαντίσου Ομάρ Μουχαμούντ επιβεβαίωσε πως πάνω από 90 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, στην πλειονότητά τους μαθητές από τη Σομαλία.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters από το νοσοκομείο Μεντίνα, επιβεβαίωσε πως τα ασθενοφόρα μεταφέρουν δεκάδες τραυματίες. Οι αρχές έχουν διατάξει τις νοσοκομειακές πηγές να μην αναφέρουν το παραμικρό στοιχείο για τον αριθμό των απωλειών, ενώ και η αστυνομία δεν έχει θελήσει να δώσει κάποιον απολογισμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, αποτρέποντας πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στη σκηνή της έκρηξης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στη Σομαλία, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις