Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ακόμα επτά Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ακόμα επτά Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους

Ακόμα επτά άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν οδικώς στην Αίγυπτο, όπου τους υποδέχθηκε στέλεχος της ελληνικής Πρεσβείας του Καΐρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Στο επιχειρησιακό σκέλος, αναμένεται τις επόμενες ώρες το ελληνικό αεροσκάφος C-27 που είναι στο Ασουάν της Αιγύπτου να μεταβεί στο Τζιμπουτί για να παραλάβει περίπου 12 ξένους υπηκόους. Θα επιστρέψει στη συνέχεια στην Αίγυπτο, θα ανεφοδιαστεί και θα μεταβεί στην Ιορδανία για να παραλάβει και τους 14 Έλληνες πολίτες που απεγκλώβισαν από το Σουδάν οι Ολλανδοί.

Επίσης, το ελληνικό C-130 που βρίσκεται στην Αίγυπτο είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν οι συνθήκες της εκεχειρίας το επιτρέψουν, να προσγειωθεί στο Σουδάν για να απεγκλωβίσει τους 70- 80 Έλληνες και Κύπριους πολίτες που παραμένουν εκεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις