Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σουδάν: Η Βρετανία απομάκρυνε σχεδόν 900 ανθρώπους

Σουδάν: Η Βρετανία απομάκρυνε σχεδόν 900 ανθρώπους

Με οκτώ πτήσεις η Βρετανία απομάκρυνε 897 ανθρώπους έως τις 18.00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης (27.04.2023) από το Σουδάν και θα ακολουθήσουν περισσότερες, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών την ώρα που οι εχθροπραξίες συνεχίζονται.

Το Λονδίνο εξάλλου ανακοίνωσε ότι ο Τζάιλς Λέβερ, ο πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο Σουδάν, μετεγκαταστάθηκε στη γειτονική Αιθιοπία αφότου έκλεισε προσωρινά η πρεσβεία του στη σπαρασσόμενη από τη σύγκρουση ανατολικοαφρικανική χώρα.

“Από την Αντίς Αμπέμπα, θα ηγείται των διπλωματικών προσπαθειών του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή για να τελειώσει ο πόλεμος στο Σουδάν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Φόρεϊν Oφις.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Σουδάν μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες σύγκρουσης και η Βρετανία, όπως και άλλες χώρες, απομακρύνουν πολίτες τους από τη χώρα αυτή. Το Λονδίνο ζητεί από τις εμπόλεμες πλευρές στη χώρα να παραταθεί η εκεχειρία 72 ωρών που πρόκειται να λήξει αργότερα απόψε, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις