Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σουδάν: Ντοκουμέντα από τη μεταφορά διασωληνωμένου τραυματία Έλληνα από το Τζιμπουτί στην Ελλάδα

Σουδάν: Ντοκουμέντα από τη μεταφορά διασωληνωμένου τραυματία Έλληνα από το Τζιμπουτί στην Ελλάδα

Φωτογραφίες ντοκουμέντα «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, από το αεροσκάφος που έφθασε στο Τζιμπουτί για να μεταφέρει διασωληνωμένο Έλληνα τραυματία από το Σουδάν, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες (24.4.2023) σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η κατάσταση του 59χρονου Έλληνα τραυματία από το Σουδάν είχε κριθεί σοβαρή από τους γιατρούς και έπρεπε να ξαναμπεί στο χειρουργείο μέσα σε 48 ώρες, γι’ αυτό και οι ελληνικές Αρχές ναύλωσαν πολιτική πτήση για να τον μεταφέρουν στη χώρα μας.

Στο αεροπλάνο της lifeline πτήσης, όπως ονομάζεται, επιβιβάστηκε και ο 16χρονος γιος του και έφτασαν στις 11:30 το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, όπου από εκεί μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝΑ, διασωληνωμένος σε σηπτικό σοκ και αιμοδυναμικά ασταθής. 

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του 401 ΓΣΝΑ και έχει προγραμματιστεί δεύτερο χειρουργείο, αφού στο γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο διαπιστώθηκαν κατάγματα στα πόδια και τραύματα από θραύσματα.

Αυτή ήταν η δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού που πραγματοποιήθηκε με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης και από το απόγευμα της Τρίτης (25.4.2023) βρίσκεται σε εξέλιξη και η επόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων του Σουδάν, καθώς το δεύτερο μεταγωγικό C-27 απογειώθηκε από το Σουδάν για το Τζιμπουτί.

Σήμερα το πρωί έφτασε στην Ελευσίνα το πρώτο μεταγωγικό C-27, επαναπατρίζοντας στην Ελλάδα 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας ακόμη 42χρονος τραυματίας, που διακομίστηκε και αυτός στο 401 ΓΣΝΑ σταθερός αιμοδυναμικά με καλό επίπεδο επικοινωνίας.

Στο Ασουάν παραμένει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού των υπόλοιπων Ελλήνων, σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις