Κόσμος

Σουδάν: Οι παραστρατιωτικοί εισβάλλουν σε φυλακές και απελευθερώνουν τους κρατουμένους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) στο Σουδάν εισέβαλαν σε πέντε φυλακές και απελευθέρωσαν κρατουμένους, ανακοίνωσε σήμερα (26.04.2023) το σουδανικό υπουργείο Εσωτερικών,

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι μεταξύ αυτών στις οποίες επέδραμαν βρισκόταν και η φυλακή Κομπέρ, στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όπου κρατούνταν προηγουμένως ο ανατραπείς πρόεδρος του Σουδάν Όμαρ Χάσαν ελ Μπασίρ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Η σουδανική αστυνομία διευκρίνισε ότι η επιδρομή των ΔΤΥ στην φυλακή Κομπέρ προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό αξιωματούχων της φυλακής, προσθέτοντας ότι οι ΔΤΥ απελευθέρωσαν όλους όσοι κρατούνταν εκεί.

Η εισβολή τους στις πέντε φυλακές, μεταξύ των οποίων η φυλακή της Κομπέρ, έγινε μεταξύ της 21ης και 24ης Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Μπασίρ είχε μεταφερθεί από την φυλακή Κομπέρ, πριν απ’ αυτή την εισβολή και προτού ξεσπάσουν οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τις ΔΤΥ στη χώρα, κατόπιν σύστασης του ιατρικού προσωπικού της φυλακής, και τώρα βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο τακτικός στρατός του Σουδάν.

«Είδα σκυλιά να τρώνε πτώματα στους δρόμους» – Συγκλονίζει η μαρτυρία Έλληνα που σώθηκε από το Σουδάν

Το ερώτημα για το πού βρίσκεται ο Μπασίρ προέκυψε αφού πρώην υπουργός της κυβέρνησής του, ο Άχμεντ Χαρούν, δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι βγήκε από τη φυλακή μαζί με άλλους πρώην αξιωματούχους.

Οι Μπασίρ και Χαρούν καταζητούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατηγορούμενοι για ωμότητες στο Νταρφούρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Επιχείρηση Forrest Gump» στην Ουκρανία: Νέα έρευνα για διαφθορά ανώτατων αξιωματούχων μία ημέρα μετά το αίτημα Φεντόροφ για εκλογές
Οι υπηρεσίες NABU και SAPO ανακοίνωσαν ότι αποκάλυψαν μια ομάδα - στην οποία περιλαμβάνεται προεδρικός αξιωματούχος - ύποπτη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ύψους 3,35 εκατ. δολ.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Έριν Πάτερσον: «Καταστροφικό λάθος» στη δίκη της «δολοφόνου με τα μανιτάρια» στην Αυστραλία - Οι ένορκοι έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με την εισαγγελία
Η 50χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία 3 συγγενών της σε γεύμα - Οι δικηγόροι της ζητούν ακύρωση της καταδίκης και νέα δίκη
Έριν Πάτερσον
Η μεγάλη αμφισβήτηση του Ζελένσκι: Ο πρώην υπουργός Άμυνας Μιχαΐλο Φεντόροφ ζητά εκλογές εν μέσω πολέμου και απειλεί να τον «ρίξει»
Ο 35χρονος, για καιρό σύμμαχος του Ζελένσκι, διορίστηκε τον Ιανουάριο στη θέση του υπουργού Άμυνας για να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον ουκρανικό στρατό - Αποπέμφθηκε αιφνιδιαστικά από τη θέση τον Ιούλιο
Μιχαΐλο Φεντόροφ και Βολοντίμρ Ζελένσκι