Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σουδάν: Όχι ιδιαίτερη ανησυχία με την κατάληψη βιολογικού εργαστηρίου – «Μέτριος» ο κίνδυνος, λέει ο ΠΟΥ

Σουδάν: Όχι ιδιαίτερη ανησυχία με την κατάληψη βιολογικού εργαστηρίου – «Μέτριος» ο κίνδυνος, λέει ο ΠΟΥ

Η κατάληψη βιολογικού εργοστασίου στο Χαρτούμ του Σουδάν από τη μια από τις δυο εμπόλεμες πλευρές προκάλεσε αρχικά παγκόσμιο συναγερμό, αλλά ο ΠΟΥ δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα και ανακοίνωσε σήμερα (2.5.2023) ότι ο κίνδυνος είναι «μέτριος».

Ο ΠΟΥ δήλωσε σήμερα ότι βρήκε, έπειτα από αποτίμηση κινδύνου που διενήργησε, ότι υπάρχει «μέτριος κίνδυνος», που να σχετίζεται με την κατάληψη εργαστηρίου δημόσιας υγείας στην πρωτεύουσα του Σουδάν Χαρτούμ από ένα από τα εμπόλεμα μέρη.

«Η κατάσταση και ο κίνδυνος εκτιμώνται ως μέτριοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Τάρικ Τζασάρεβιτς σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Αυτό συμβαίνει γιατί το εργαστήριο δεν μπορεί να παρέχει την κύρια λειτουργία του, που είναι η ανάλυση και τα διαγνωστικά μέσα, λόγω της έλλειψης καυσίμων και εκπαιδευμένου προσωπικού», τόνισε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στο Σουδάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως υπήρχε «υψηλός βιολογικός κίνδυνος» στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, μετά την κατάληψη από ένα από τα εμπόλεμα μέρη του εργαστηρίου όπου φυλάσσονταν παθογόνοι οργανισμοί, όπως ο ιός της χολέρας και άλλα επικίνδυνα υλικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις