Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Σουδάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Σουδάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Νέα απόπειρα των δυνάμεων ασφαλείας να διαλύσουν το πλήθος μπροστά από το επιτελείο στρατού στο Χαρτούμ. Τουλάχιστον δύο νεκροί.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Σουδάν πυροβόλησαν στον αέρα σήμερα, σε μια νέα προσπάθεια να διαλύσουν τους χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία από το Σάββατο στο Χαρτούμ έξω από το κτίριο του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να εκδιώξουν του διαδηλωτές σήμερα. Κατά την πρώτη τους προσπάθεια νωρίτερα το πρωί μέλη του Πολεμικού Ναυτικού του Σουδάν επενέβησαν για να προστατεύσουν τους διαδηλωτές.

Στο μεταξύ η Κεντρική Επιτροπή Σουδανών Γιατρών ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν στη διάρκεια της πρώτης απόπειρας να διαλυθεί το πλήθος.

Χθες Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Μπουσάρα Άρορ δήλωσε ότι το Σαββατοκύριακο σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 2.496 συνελήφθησαν στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του προέδρου του Σουδάν Όμαρ ελ Μπασίρ.

Ο Άρορ επεσήμανε μιλώντας στο κοινοβούλιο ότι 15 πολίτες έχουν τραυματιστεί όπως και 42 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις