Κόσμος

Σουηδία: 12.000 νεκροί από κορονοϊό, νέα μέτρα και τεράστια ανησυχία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Σουηδία κατέγραψε 89 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19 σήμερα, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στη χώρα να ξεπερνά πλέον τους 12.000, όπως έγινε γνωστό από τη σουηδική Αρχή Υγείας.

Με 12.028 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων στη Σουηδία είναι πολύ υψηλότερο από τους γείτονές της, αλλά μικρότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες επέβαλαν λοκντάουν, σε αντίθεση με τη Στοκχόλμη, που επέλεξε μια ηπιότερη προσέγγιση.

Τα νέα κρούσματα COVID έχουν μειωθεί στη Σουηδία τις τελευταίες εβδομάδες με την Αρχή Υγείας να ανακοινώνει σήμερα 3.758 νέες μολύνσεις, για το τελευταίο 24ωρο

Εντούτοις, ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώστηκαν με το νέο στέλεχος, το οποίο ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, αυξήθηκε και οι υγειονομικές αρχές λένε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

«Ο κίνδυνος για ένα τρίτο κύμα είναι υψηλός, εάν δεν παραμείνουμε δυνατοί», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ.

«Φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη να παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί, που εφαρμόζουμε, για να μειώσουμε τη διασπορά της μόλυνσης».

Σήμερα, η κυβέρνηση παρέτεινε την απαγόρευση στην πώληση αλκοόλ μετά τις 8 το βράδυ και έδωσε εντολή στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να εργάζονται από το σπίτι έως τις 31 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Μπερναντέτ Σιράκ, χήρα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ
Σύζυγος για πάνω από 60 χρόνια του Ζακ Σιράκ, είχε μείνει για καιρό στη σκιά του «ψηλού» και είχε συνοδεύσει τον σύζυγό της σε όλη τη διάρκεια της πορείας του προς το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων
Ο Ζακ Σιράκ και η Μπερναντέτ Σιράκ
NYT: Τριγμοί στις σχέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ – Καταγγελίες για κατασκοπεία με στόχο τα σχέδια Τραμπ για το Ιράν
Το δημοσίευμα κάνει λόγο ακόμη και για τοποθέτηση συσκευών παρακολούθησης σε οχήματα της Μυστικής Υπηρεσίας και σε εγκαταστάσεις υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
In the System Monitoring Room Two Senior Operators Work on a Big Interactive Map. Facility is Full of Screens Showing Technical Data.
Χιλιάδες κόσμου σε διαμαρτυρίες σε Αλβανία και Σύνταγμα για το τουριστικό σχέδιο του Τζάρεντ Κούσνερ
Συγκεντρώθηκαν στη λιμνοθάλασσα Βιόσα-Νάρτα σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά των Τιράνων, όπου τις τελευταίες ημέρες δημιουργούνταν εργοτάξιο για να ξεκινήσει το έργο
αλβανία