Κόσμος

Σουηδία: Άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό τέλος Σεπτεμβρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Σουηδία θα άρει σχεδόν το σύνολο των περιορισμών κατά του κορονοϊού στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος είναι η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος και της καλής επιδημιολογικής κατάστασης, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στη Σουηδία.

Μετά την ημερομηνία αυτή, θα παραμείνουν μόνο οι γενικές συστάσεις αυξημένης υγιεινής και αποστασιοποίησης στους δημόσιους χώρους, αν και η κυβέρνηση σκέπτεται να εισαγάγει ένα εμβολιαστικό πιστοποιητικό για τις μεγάλες εκδηλώσεις, όπως ανακοίνωσε.

“Ο σκοπός μας ήταν πάντα να μπορούσαμε να άρουμε τους περιορισμούς μόλις αυτό θα ήταν δυνατό”, δήλωσε η υπουργός Υγείας Λένα Χάλενγκρεν σε συνέντευξη Τύπου.

Η σκανδιναβική χώρα ακολούθησε ξεχωριστή πορεία στη διάρκεια της κρίσης αποφεύγοντας να επιβάλει λοκντάουν αλλά καλώντας σε τηλεεργασία στον μέγιστο βαθμό, εισάγοντας μέγιστο αριθμό ατόμων στις συγκεντρώσεις ή ακόμη περιορισμούς στα τραπέζια και στις ώρες ανοίγματος των εστιατορίων ή των μπαρ, εκ των οποίων ορισμένοι εξακολουθούν να ισχύουν.

Η προοδευτική άρση των μέτρων αυτών είχε προγραμματιστεί τον Μάιο στο πλαίσιο ενός σχεδίου πέντε σταδίων, το τέταρτο εκ των οποίων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Περίπου το 70% των Σουηδών ηλικίας 16 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτι Ζακαράια: Η βραχύβια Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που «ξηλώθηκε» μέσα σε 5 μέρες – Κατέρριψε το «ρεκόρ» του Άντονι Σκαρμούτσι
Ο σάλος με την αυτοαποκαλούμενη «δικηγόρο» που ανέλαβε τη θέση της Λέβιτ και δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα καθώς ο Τραμπ την... «έδιωξε νύχτα»
Katie Zacharia
Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την ενέργεια – Προστασία της ΕΕ σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο
«Η Ευρώπη πρέπει να επιμείνει στην ενεργειακή μετάβαση, με στόχο την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, καθαρές και εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές και η πυρηνική ενέργεια» υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2026
«Το Ιράν δεν σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο Πεζεσκιάν – «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»
Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει τις κατηγορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο και καταγγέλλει τις αμερικανικές κυρώσεις ως «αδικαιολόγητες και απάνθρωπες»
Μασούντ Πεζεσκιάν