Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σουηδία: Μέτρα για τουλάχιστον 1 μήνα μετά τα νέα ρεκόρ κρουσμάτων

Κορονοϊός - Σουηδία: Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα προστασίας

«Φρένο» στην διασπορά του κορονοϊού επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση στη Σουηδία, καθώς το τελευταίο διάστημα στη χώρα καταγράφονται υψηλοί αριθμοί ημερήσιων κρουσμάτων και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θα επιβάλει περισσότερα μέτρα, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Μαγκνταλένα Άντερσον

«Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί αναμφίβολα. Το επίπεδο των μολύνσεων στη Σουηδία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται η τηλεργασία –όπου είναι εφικτό–, το μειωμένο ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων και η μείωση του αριθμού των ανθρώπων που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Τα εστιατόρια θα κλείνουν πλέον στις 23:00 και θα επιτρέπεται η παραμονή στον χώρο μόνο σε καθήμενους αλλά σε τραπέζια με ανώτατο αριθμό πελατών τους οκτώ.

Επίσης οι ενήλικες καλούνται να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους σε εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες, αλλά αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον για ένα μήνα.

Ενώ ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει αυξηθεί, σημειώνοντας νέο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων με covid-19 παραμένει πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το επίπεδο εκείνο που είχε παρατηρηθεί σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Εξάλλου και ο αριθμός των νέων θανάτων είναι σχετικώς χαμηλός.

Πάνω από 1.000 ασθενείς νοσηλεύονται με COVID και σχεδόν οι 100 σε ΜΕΘ.

Η πίεση στο σύστημα υγείας επιτείνεται από την εξάπλωση άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού και από τις ελλείψεις στο προσωπικό, ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις