Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σουηδία: Παράταση στα μέτρα για τον κορονοϊό ζητούν οι ειδικοί

Σουηδία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Σουηδία για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού, ζητά από την κυβέρνηση η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας. Μέχρι στιγμής η χώρα έχει βασιστεί σε εθελοντικού τύπου μέτρα σταδιακά όμως τα αύξησε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να αναβάλει μια προγραμματισμένη χαλάρωση ορισμένων από τους περιορισμούς για την ανάσχεση των κρουσμάτων του κορονοϊού κατά ένα μήνα περίπου καθώς η χώρα πλήττεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Click4more: Κορονοϊός: Η Βρετανία δεν «μοιράζεται» τα παραπάνω εμβόλια της ούτε με την Ιρλανδία!

Η Υπηρεσία είχε προτείνει την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στις 11 Απριλίου. «Η εξάπλωση της (πανδημίας) επιταχύνεται με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το σύστημα υγείας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ως εκ τούτου προτείνει να μετατεθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούν να ανοίξουν πάλι συγκεκριμένες δραστηριότητες μέχρι τις 3 Μαϊου με την προϋπόθεση ότι η κατάσταση με τα κρούσματα θα βελτιωθεί» προσθέτει.

Η Σουηδία έχει κυρίως βασιστεί σε εθελοντικού τύπου μέτρα για την επιβράδυνση της πανδημίας αλλά σταδιακά αύξησε τους περιορισμούς μετά την αύξηση του ρυθμού μόλυνσης προς το τέλος του περασμένου χρόνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις