Κόσμος

Σουηδία: Πυρκαγιά στο κέντρο διαστημικών ερευνών Esrange

Μεγάλη πυρκαγιά έπληξε σήμερα το κέντρο διαστημικών ερευνών Esrange στη βόρεια Σουηδία, καταστρέφοντας ένα μέρος των σημείων εκτόξευσης πυραυλοβολίδων.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης “κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης δοκιμής εκτόξευσης πυραυλοκινητήρα στερεού καυσίμου”, ήταν υπό έλεγχο αργά το απόγευμα, σύμφωνα με το κέντρο διαστημικών ερευνών στη Σουηδία.

Η πυρκαγιά δεν προκάλεσε τραυματισμούς, ωστόσο μέλη του προσωπικού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις. Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε “ένα μέρος των υποδομών εκτόξευσης πυραυλοβολίδων”, ανακοίνωσε το κέντρο Esrange.

“Η έκταση των ζημιών και των συνεπειών για τις επιχειρήσεις εκτόξευσης δεν μπορεί ακόμη να αποτιμηθεί”, πρόσθεσε.

Το κέντρο Esrange (European Spaceresearch range) βρίσκεται στη σουηδική Λαπωνία, κοντά στην Κιρούνα, τη βορειότερη πόλη της Σουηδίας. Είναι μια βάση επιστημονικών ερευνών και εκτόξευσης στρατοσφαιρικών μπαλονιών και πυραυλοβολίδων που έχουν στόχο κυρίως τη μελέτη του Βόρειου Σέλαος και τη διασφάλιση της παρακολούθησης εκτόξευσης πυραύλων και του ελέγχου των δορυφόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν: Βλήματα και σε εργοστάσια πυρομαχικών
Με 50 από αεροσκάφη επιτέθηκε ο ισραηλινός στρατός, αναφέρουν οι IDF - Επίθεση και σε τμήμα του ιρανικού υπουργείου Άμυνας από το οποίο προμηθεύονταν όπλα Χεζμπολάχ και Χαμάς
Οι ιρανικές εγκαταστάσεις που έπληξε ο ισραηλινός στρατός
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Ισραήλ – Τραυματίες σε Ομάν και ΗΑΕ από ιρανικούς πυραύλους, σειρήνες στο Μπαχρέιν
Το Ισραήλ καταγγέλλει πως δέχθηκε επίθεση και από τα εδάφη της Υεμένης - Νεκρός και τραυματίες στο Τελ Αβίβ από ιρανικές επιθέσεις - Επιμένει ο Τραμπ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Συντρίμμια