Κόσμος

Σουηδία: Συμμορία σκότωσε πατέρα μπροστά στον γιο του

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται σήμερα η Σουηδία μετά τον θάνατο από πυροβολισμό ενός πατέρα, μπροστά στον γιο του, σε ένα προάστιο της Στοκχόλμης.

Η Σουηδία βρίσκεται στο έλεος ενός πολέμου συμμοριών, που έφθασε σε πρωτόγνωρα επίπεδα στα τέλη του 2023 με έναν αριθμό ρεκόρ περιστατικών με πυροβολισμούς, με φόντο τη μάχη για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.

Οι συμμορίες στρατολογούν νέους, που δεν θεωρούνται ποινικά υπεύθυνοι για να διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες, με ορισμένους από τους δράστες να είναι ηλικίας 12 ετών.

Ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαγκνταλένα Άντερσον ανακοίνωσαν ότι θα μεταβούν αργότερα σήμερα στο Σκαρχόλμεν, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, όπου σκοτώθηκε ο πατέρας.

Πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς έχουν καταγραφεί σε αυτή τη συνοικία τους τελευταίους μήνες.

«Το ποινικό σύστημα με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας έχει σκληρές συνέπειες για το σύνολο της ελεύθερης και ανοικτής κοινωνίας μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ένα μήνυμα στο Instagram.

Police technicians walk on the scene after a person was shot and died at Skarholmen in southern Stockholm, Sweden, April 10, 2024. Oscar Olsson

«Άνθρωποι τόσο βίαιοι δεν πρέπει να μπορούν να εκφοβίζουν τους τίμιους πολίτες προκειμένου να σωπαίνουν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Οι συμμορίες, απόλυτα αδίστακτες, δεν θα σταματήσουν όσο εμείς δεν τις σταματήσουμε», συμπλήρωσε ο Σουηδός ηγέτης.

Ο επικεφαλής του ρατσιστικού κόμματος Σουηδοί Δημοκράτες Τζίμι Άκεσον εκτιμά πως «δεν αρκεί να εκστομίζουμε κοινοτυπίες, είναι καιρός η Σουηδία να κηρύξει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο σε όλα τα μέλη αυτών των εγκληματικών συμμοριών».

Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι

Ο πατέρας, ηλικίας 39 ετών, το όνομα του οποίου ήταν Μίκαελ, σύμφωνα με ΜΜΕ, πυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στον γιο του χθες το απόγευμα, ενώ πήγαιναν με τα ποδήλατά τους στην πισίνα.

Άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ άλλων το τηλεοπτικό δίκτυο TV4 και οι εφημερίδες Aftonbladet και Expressen, μετέδωσαν πως δολοφονήθηκε, γιατί αντιπαρατέθηκε σε μια εγκληματική συμμορία.

Η αστυνομία, η οποία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη, δεν επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία.

«Σιχαινόταν την αδικία. Αυτό του στοίχισε τη ζωή», είπε η αδελφή του, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στην Expressen. «Ήταν ευαίσθητος, δεν του άρεσε να διαβάζει τίποτα σχετικά με περιστατικά με πυροβολισμούς».

Ο φόνος διαπράχθηκε ενώ το σουηδικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες έναν νόμο που επιτρέπει στην αστυνομία να δημιουργεί προσωρινές ζώνες για να πραγματοποιεί σωματικές έρευνες χωρίς να υπάρχει υποψία διάπραξης εγκλήματος, επιχειρώντας να περιορίσει τη βία των εγκληματικών συμμοριών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρουμανία απάντησε με Eurofighters και F-16 σε drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο της κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία
Περίπου την ίδια ώρα και η Πολωνία σήκωσε μαχητικά για να διαφυλάξει τον εναέριο χώρο της κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης ρωσικής επίθεσης
Drones
Διπλωματική κινητικότητα στον πόλεμο στην Ουκρανία: ΗΠΑ και Ρωσία συζητούν νέο «μυστικό» σχέδιο ειρήνης - Στο Κίεβο κορυφαίοι αμερικανοί αξιωματικοί
«Πιστεύουμε ότι η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη. Αλλά και οι δύο πλευρές πρέπει να είναι πρακτικές και ρεαλιστικές», αναφέρει μεταξύ άλλων αμερικανός αξιωματούχος
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν
Ελληνοκαναδή σκότωσε τους 2 γιους της μετά τον θάνατο του συζύγου της για να «ενωθούν όλοι στον παράδεισο»
Η Βανέσσα Κόλλιας μετά τη δολοφονία πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους για να αυτοκτονήσει με την ίδια τελικά να τραυματίζεται σοβαρά και να μένει παράλυτη από τη μέση και κάτω
Η 27χρονη Βανέσσα Κόλλιας
Η γρίπη έκανε την εμφάνισή της από τον Σεπτέμβριο: Έρχεται βαρύτερος επιδημιολογικός χειμώνας
Η γρίπη ενδέχεται να επηρεάσει σοβαρά ανεμβολίαστους, ευάλωτους, ηλικιωμένους πολίτες, αλλά και τα άτομα που υποφέρουν από χρόνιες νόσους και κυρίως τους ασθενείς με ΧΑΠ
Εμβόλιο της γρίπης