Κόσμος

Σουηδία: Χάνεται ο στόχος των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού

Η Σουηδία δεν θα μπορέσει να εμβολιάσει όλο τον ενήλικο πληθυσμό της κατά του κορονοϊού ως τις 30 Ιουνίου λόγω των επανειλημμένων καθυστερήσεων στις παραδόσεις των εμβολίων. Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο συντονιστής του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού, Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.

Η Σουηδία, η οποία έχει απορρίψει το μέτρο του lockdown στη διάρκεια της πανδημίας, σπεύδει να εμβολιάσει τον πληθυσμό της εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας. Την Πέμπτη κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων από το τέλος του περασμένου χρόνου παρότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει σε σχετικά χαμηλό επίπεδο.

Click4more: Γερμανία: Τέλος Ιουνίου τουρισμός και εστιατόρια ανεβάζουν ρολά

«Θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για να εμβολιαστούν πλήρως όλοι, αλλά ίσως πέντε εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, στις 30 Ιουνίου», δήλωσε στην Σουηδική Τηλεόραση ο συντονιστής Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ. «Ίσως να χρειαστούν δύο εβδομάδες του Ιουλίου μέχρι να έχουν κάνει όλοι και τις δύο δόσεις», συμπλήρωσε.

Click4more: Κορονοϊός: Η Ιταλία θέλει «ψηφιακό πράσινο πάσο» για ταξίδια με ασφάλεια

Η Σουηδία, με πληθυσμό δέκα εκατομμύρια κατοίκους, έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες με μια δόση και 450.000 με δύο δόσεις. Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερους από 13.000 θανάτους από COVID-19. Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον κορονοϊό στη χώρα είναι πολλές φορές υψηλότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους σκανδιναβούς γείτονές της, αλλά χαμηλότερο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν το μέτρο του lockdown.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Σύντομη εκδρομή ο πόλεμος στο Ιράν – Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους εξοντώσουμε
Ο Τραμπ σημείωσε πως «κανείς δεν έχει ιδέα» ποιος θα κυβερνήσει το Ιράν μετά τη δολοφονία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, παρά το γεγονός ότι ο γιος του, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ορίστηκε νέος ανώτατος ηγέτης
Ντόναλντ Τραμπ
5
Εμανουέλ Μακρόν: Η όποια επίθεση στην Κύπρο είναι επίθεση στην Ευρώπη
Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την τέλεια συνεργασία. Υπογράψαμε το 2020 μια πολύ σημαντική συμφωνία συνεργασίας, εγκαθίδρυσαμε μια μοναδική συνεργασία σε σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια
French President Emmanuel Macron looks on during a joint press conferance with Cypriot President Nikos Christodoulides (not pictured) and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (not pictured) at Paphos military airport, on the day of Macron's visit to show France's solidarity after recent drone attacks amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, and aimed at reinforcing European security in the Eastern Mediterranean, in Paphos, Cyprus March 9, 2026. 5