Κόσμος

Σούζι Γουάιλς: Η προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει «πόρτα» στον Έλον Μασκ

Στη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας ο Τραμπ αποκαλούσε την Γουάιλς «παγερή παρθένα»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ, Σούζι Γουάιλς, έκανε κίνηση ματ και αιφνιδίασε τον Έλον Μασκ, καθώς αρνήθηκε να του παραχωρήσει γραφείο στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Η 67χρονη βετεράνος της πολιτικής, Γουάιλς, «έδειξε τα νύχια» της από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του Τραμπ, όταν αρνήθηκε να δώσει γραφείο στον Έλον Μασκ στον Λευκό Οίκο.

Ο δισεκατομμυριούχος, αφεντικό της Tesla και της Space X, θεωρείται ως «πρώτος φιλαράκος», του Τραμπ καθώς υπηρετεί ως πρόεδρος του Τμήματος Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας και μάλιστα κάθεται στο Οβάλ Γραφείο ενώ ο Τραμπ υπογράφει νομοσχέδια.

Όμως προκαλεί επίσης αντιπαραθέσεις και έχει γίνει εύκολος στόχος για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι τον αποκαλούν χαριτολογώντας ως «συμπρόεδρο».

Reuters
 

Ο Μασκ φέρεται να πίεζε για το δικό του χώρο λίγα μέτρα μακριά από το Οβάλ Γραφείο, αλλά η ομάδα του, θα εδρεύει αντ’ αυτού στο κτίριο Αϊζενχάουερ, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον Λευκό Οίκο.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Γουάιλς, η οποία διηύθυνε με επιτυχία τις εκστρατείες του Τραμπ στη Φλόριντα το 2016 και το 2020, έχει αυτό που χρειάζεται για να χειριστεί τον πρόεδρο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν θα παραχωρηθεί στον Μασκ γραφείο στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ απάντησε χωρίς να διστάσει: «όχι, θα πάρει ένα γραφείο για περίπου 20 άτομα, που νοικιάζουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα εφαρμοστούν αυτές οι περικοπές δαπανών».

Στη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας ο Τραμπ αποκαλούσε την Γουάιλς «παγερή παρθένα» («ice maiden») λόγω της ψυχραιμίας της και της επιτυχημένης εργασιακής της προσέγγισης.

Ωστόσο, η Γουάιλς, κατέστησαν γρήγορα σαφές ότι δεν θα ήταν όλοι ευπρόσδεκτοι στον στενό κύκλο του Τραμπ – ειδικά όσοι «θέλουν να εργαστούν μόνοι τους ή να γίνουν σταρ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Στην αντεπίθεση ο Έντι Ράμα για τις διαδηλώσεις για το τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ – «Αν δεν ήταν ο Τζάρεντ, δεν θα τους ένοιαζε καθόλου»
Σε συνέντευξή του στο Politico ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις αντιδράσεις «πολιτικά υποκινούμενη εκστρατεία από επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ»
Διαδηλώσεις στην Αλβανία
Ένας νεκρός και 5 τραυματίες μετά από επίθεση στο Ισραήλ με πυροβόλο όπλο - «Εξουδετερώθηκαν» οι δύο δράστες
Ισραηλινά μέσα χαρακτηρίζουν την επίθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα - Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας - Οι κάτοικοι της πόλης έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους
Ισραήλ: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες μετά από επίθεση με πυροβόλο όπλο – «Εξουδετερώθηκαν» οι δύο δράστες
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες