Κόσμος

Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση συνδικάτων στο Παρίσι [pics]

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία των συνδικάτων εναντίον της πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη λεωφόρο Σεν-Ζακ, στα νότια της πρωτεύουσας (14ο Διαμέρισμα), μπροστά από το ξενοδοχείο Marriott οι αστυνομικοί δέχτηκαν βροχή από αντικείμενα και απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Αρκετές δεκάδες άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου, χτυπώντας την με αξίνες.

Λόγω των ταραχών, το μπλοκ του συνδικάτου CGT αναγκάστηκε να σταματήσει την πορεία του.

epeisodiaGallia epeisodiaGallia

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και έσπασαν βιτρίνες διαφόρων εταιρειών, ιδίως ασφαλιστικών. Σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο έσπασαν τη βιτρίνα φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα όπως “Αντί-αντί-αντικαπιταλιστές” και “Όλοι μισούν την αστυνομία”.

Μια ομάδα κουκουλοφόρων ξεκόλλησε έναν κάδο ανακύκλωσης γυαλιού και τον τσούλησε στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να καταλήξει να πέσει σε ένα δέντρο.

 

epeisodiaGallia

Η διαδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι από το Μονπαρνάς με τελικό προορισμό την Πλας ντ’ Ιταλί. Στην κορυφή της, ένα τεράστιο πανό έγραφε “Δημόσιο + Ιδιωτικός (τομέας) + φοιτητές, μαζί, να σταματήσουμε την κοινωνική οπισθοδρόμηση”.

Συνολικά, σε όλη τη Γαλλία, οργανώθηκαν σήμερα περισσότερες από 130 κινητοποιήσεις στις οποίες μετείχαν σιδηροδρομικοί, νοσηλευτές, ταχυδρομικοί, φοιτητές. Διαδηλώσεις με αρκετά υψηλή συμμετοχή έγιναν στη Μασσαλία (5.700), στη Λιόν (4.400), στη Ρεν (4.500), στο Μπορντό, το Στρασβούργο, το Περπινιάν, τη Νίκαια.

epeisodiaGallia

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφία: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς στη κηδεία του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Τζεϊ Ντι Βανς, αναμένονται σήμερα στην Αριζόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πλήθος μπροστά από το State Farm Stadium στην Αριζόνα, πριν από την κηδεία του Τσάρλι Κερκ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο»
«Ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την Αυτού Παναγιότητά μας για την προώθηση της πίστης, της θρησκευτικής ελευθερίας και της φιλίας για γενιές» έγραψε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 2
Ανελέητο το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα - Θάνατος ή μια δύσκολη έξοδος, οι δύο επιλογές των κατοίκων
«Έπαθα σοκ, συγκλονίστηκα όταν είδα τα πτώματα του αδελφού μου και της γυναίκας του» λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα της πόλης της Γάζας, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια
Η πόλη της Γάζας
7
Reuters: Ο Τραμπ «μαλακώνει» τις αντιδράσεις του για Ουκρανία και Γάζα – Πώς η αλλαγή τακτικής ενθαρρύνει ρωσικές επιθέσεις
Σύμφωνα με τον βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ, Aaron David Miller, ο Τραμπ ίσως απλώς συνειδητοποίησε ότι οι συγκρούσεις είναι πολύ πιο δυσεπίλυτες από ό,τι είχε φανταστεί
Ντόναλντ Τραμπ 1