Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σουηδία: Το “μπλόκο” σε Τούρκο πολιτευτή τον έστειλε σε… εστιατόριο [pics]

Σουηδία: Το “μπλόκο” σε Τούρκο πολιτευτή τον έστειλε σε… εστιατόριο [pics]

Η Σουηδία προστέθηκε στις χώρες που δεν δέχονται να γίνουν στο έδαφός της εκδηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων. Αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον Mehmet Mehdi Eker.

Ο αξιωματούχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν επρόκειτο να μιλήσει σε εκδήλωση στη Στοκχόλμη. Όμως ο ιδιοκτήτης του χώρου όπου θα γινόταν η εκδήλωση σήμερα, Κυριακή (12.03.2017), ακύρωσε το συμβόλαιο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Αλλά ο Mehmet Mehdi Eker, πρώην υπουργός Τροφίμων και Αγροτικής Πολιτικής, βρήκε… τρόπο να πει όσα ήθελε. Μάζεψε μέλη της τουρκικής κοινότητας στη Σουηδία σε ένα εστιατόριο και είπε όσα ήθελε (ο Ερντογάν) να πει ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία για τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα κάνει τον Τούρκο πρόεδρο απόλυτο κυρίαρχο στη χώρα.

Όλα αυτά στη σκιά των όσων γίνονται στην Ολλανδία, όπου η κυβέρνηση απέλασε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας γεγονός που όχι μόνο κλιμάκωσε επικίνδυνα τις σχέσεις των δυο χωρών αλλά προκάλεσε και “έκρηξη” στην Τουρκία, με οπαδούς του Ερντογάν να κατεβάζουν τις ολλανδικές σημαίες από όλα τα διπλωματικά κτίρια σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε