Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Σουλάτσο” στην Ευρώπη από τον μακελάρη του Μάντσεστερ

“Σουλάτσο” στην Ευρώπη από τον μακελάρη του Μάντσεστερ

Από το Μάντσεστερ στη Λιβύη, από τη Λιβύη στην Πράγα κι από εκεί στο Ντίσελντοφ της Γερμανίας. Ο μακελάρης του Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπέντι, φαίνεται πως έκανε… βόλτες στην Ευρώπη λίγες μέρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση.

Ο 22χρονος τρομοκράτης έφυγε από το Ντίσελντορφ στις 18 Μαΐου με προορισμό τη Βρετανία και το Μάντσεστερ. Το ταξίδι του στη Γερμανία αποκαλύπτουν τόσο το βρετανικό Sky News όσο και τα γερμανικά μέσα Der Tagesspiegel και Focus.

Σύμφωνα με το Der Tagesspiegel, ο Αμπέντι έφυγε από το Ντίσελντορφ για το Μάντσεστερ στις 18 Μαΐου. Έφτασε στη Γερμανία από τη Λιβύη, αφού πρώτα είχε κάνει ενδιάμεσο σταθμό και στην Πράγα, αναφέρει, επικαλούμενο τις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι γερμανικές αρχές ερευνούν αν ο Αμπέντι είχε διασυνδέσεις με Γερμανούς εξτρεμιστές. Είναι άγνωστο, για την ώρα, πότε έφτασε στη Γερμανία και πόσο έμεινε στο Ντίσελντορφ. Δεν αποκλείεται να βρέθηκε στη γερμανική πόλη ως ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του προς τη Μάντσεστερ.

Το Ντίσελντορφ απέχει 1:30 ώρα από το Μάντσεστερ και υπάρχουν απευθείας πτήσεις ανάμεσα στις δυο πόλεις.

Σύμφωνα πάντως με τον ανταποκριτή του Sky News Martin Brunt «πιστεύεται ότι έφτασε στο Ντίσελντορφ από το Μάντσεστερ και επέστρεψε από το Ντίσελντορφ στο Μάντσεστερ». Ο Βρετανός δημοσιογράφος επικαλέστηκε πληροφορίες του περιοδικού Focus «που είναι γνωστό για τις καλές πηγέ του σε θέματα μυστικών υπηρεσιών».

Με πληροφορίες από Guardian και Sky News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε