Κόσμος

Σπάνιο βίντεο με Κορεάτισσες σκλάβες του έρωτα του ιαπωνικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένα σπάνιο βίντεο με τις "γυναίκες ανακούφισης" για τους Ιάπωνες στρατιώτες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βλέπει μετά από 70 χρόνια το φως της δημοσιότητας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είναι το πρώτο βίντεο από Κορεάτισσες που χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβες του σεξ από Ιάπωνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στα ασπρόμαυρα πλάνα του 1944 καταγράφεται η στιγμή που απελευθερώνονται από τις συμμαχικές δυνάμεις 7 ξυπόλυτες γυναίκες από σπίτι που λέγεται ότι ήταν οίκος ανοχής που διοικούσε ο στρατός στην κατεχόμενη Κίνα.

Μια γυναίκα με βρώμικη μπλούζα φαίνεται να μιλά με Κινέζο αξιωματούχο ενώ άλλες κοιτάζουν νευρικά κάτω και μία έγκυος αγγίζει απαλά την κοιλιά της. Οι φωτογραφίες και το υλικό από τις “γυναίκες ανακούφισης” του ιαπωνικού στρατού είναι και τα μοναδικά αρχεία της κορεατικής σεξουαλικής δουλείας.

Μετά από έρευνες στα αμερικανικά αρχεία ανακάλυψαν υλικό που φαίνεται να δείχνει σκλάβες του σεξ στο Songshan της επαρχίας Yunnan, καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις ανέκτησαν το Songshan από την Ιαπωνία. Μια ομάδα από το πανεπιστήμιο της Σεούλ και την κυβέρνηση της Σεούλ ταυτοποίησε τις γυναίκες του βίντεο από φωτογραφίες.

“Η εμφάνισή τους, όπως τα γυμνά πόδια, δείχνει ότι ήταν υποδουλωμένες. Λόγω μιας μακράς διάρκειας διαμάχης γύρω από τη σεξουαλική δουλεία, κατέστη ζωτικής σημασίας να προσκομιστούν αποδείξεις. Αυτό το βίντεο θα ενισχύσει τα αποδεικτικά στοιχεία για τη σεξουαλική σκλαβιά την περίοδο του πολέμου”, υπογράμμισε ο καθηγητής Kang Sung-hyun από το πανεπιστήμιο SungKongHoe.

Το βίντεο, όπως δήλωσε, ανακαλύφθηκε στο US National Archives and Records Administration όπου παρέμενε στην αφάνεια για περίπου 70 χρόνια. Στο βίντεο φαίνονται δώδεκα γυναίκες σκλάβες του σεξ που κρατούνταν σε αιχμαλωσία στο Songshan τον Σεπτέμβριο του 1944. Οι συμμαχικές δυνάμεις τις ανέκριναν και τις απελευθέρωσαν δύο χρόνια αργότερα, το 1946.

Οι γυναίκες του βίντεο ταυτοποιήθηκαν από μια σειρά φωτογραφιών του Edwards C Fay που αποκαλύφθηκαν το 2000. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ονόματα των γυναικών που βρίσκονται στη λίστα των πρώην κορεατισσών σκλαβών του σεξ που αιχμαλωτίστηκαν στην Κίνα. Η έγκυος γυναίκα πιστεύεται ότι είναι η Park Young-shim.

Ήταν τον Νοέμβριο του 2015 που ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe ζήτησε συγγνώμη στις Κορεάτισσες γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβες του σεξ από στρατιώτες και έδωσαν πάνω από 5,37 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσουν τα θύματα.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ήττα για τον Βούσιτς στις βουλευτικές εκλογές στην Σερβία - «Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος
Η 12ετής διακυβέρνηση του Βούτσιτς φαίνεται να έληξε λόγω της συμμετοχής - ρεκόρ των ψηφοφόρων στις εκλογές που προκλήθηκαν από διαδηλώσεις με πρωτοστάτες τους φοιτητές
Βούτσιτς
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 11
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
7