Κόσμος

Σπάνιο βίντεο με Κορεάτισσες σκλάβες του έρωτα του ιαπωνικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένα σπάνιο βίντεο με τις "γυναίκες ανακούφισης" για τους Ιάπωνες στρατιώτες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βλέπει μετά από 70 χρόνια το φως της δημοσιότητας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είναι το πρώτο βίντεο από Κορεάτισσες που χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβες του σεξ από Ιάπωνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στα ασπρόμαυρα πλάνα του 1944 καταγράφεται η στιγμή που απελευθερώνονται από τις συμμαχικές δυνάμεις 7 ξυπόλυτες γυναίκες από σπίτι που λέγεται ότι ήταν οίκος ανοχής που διοικούσε ο στρατός στην κατεχόμενη Κίνα.

Μια γυναίκα με βρώμικη μπλούζα φαίνεται να μιλά με Κινέζο αξιωματούχο ενώ άλλες κοιτάζουν νευρικά κάτω και μία έγκυος αγγίζει απαλά την κοιλιά της. Οι φωτογραφίες και το υλικό από τις “γυναίκες ανακούφισης” του ιαπωνικού στρατού είναι και τα μοναδικά αρχεία της κορεατικής σεξουαλικής δουλείας.

Μετά από έρευνες στα αμερικανικά αρχεία ανακάλυψαν υλικό που φαίνεται να δείχνει σκλάβες του σεξ στο Songshan της επαρχίας Yunnan, καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις ανέκτησαν το Songshan από την Ιαπωνία. Μια ομάδα από το πανεπιστήμιο της Σεούλ και την κυβέρνηση της Σεούλ ταυτοποίησε τις γυναίκες του βίντεο από φωτογραφίες.

“Η εμφάνισή τους, όπως τα γυμνά πόδια, δείχνει ότι ήταν υποδουλωμένες. Λόγω μιας μακράς διάρκειας διαμάχης γύρω από τη σεξουαλική δουλεία, κατέστη ζωτικής σημασίας να προσκομιστούν αποδείξεις. Αυτό το βίντεο θα ενισχύσει τα αποδεικτικά στοιχεία για τη σεξουαλική σκλαβιά την περίοδο του πολέμου”, υπογράμμισε ο καθηγητής Kang Sung-hyun από το πανεπιστήμιο SungKongHoe.

Το βίντεο, όπως δήλωσε, ανακαλύφθηκε στο US National Archives and Records Administration όπου παρέμενε στην αφάνεια για περίπου 70 χρόνια. Στο βίντεο φαίνονται δώδεκα γυναίκες σκλάβες του σεξ που κρατούνταν σε αιχμαλωσία στο Songshan τον Σεπτέμβριο του 1944. Οι συμμαχικές δυνάμεις τις ανέκριναν και τις απελευθέρωσαν δύο χρόνια αργότερα, το 1946.

Οι γυναίκες του βίντεο ταυτοποιήθηκαν από μια σειρά φωτογραφιών του Edwards C Fay που αποκαλύφθηκαν το 2000. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ονόματα των γυναικών που βρίσκονται στη λίστα των πρώην κορεατισσών σκλαβών του σεξ που αιχμαλωτίστηκαν στην Κίνα. Η έγκυος γυναίκα πιστεύεται ότι είναι η Park Young-shim.

Ήταν τον Νοέμβριο του 2015 που ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe ζήτησε συγγνώμη στις Κορεάτισσες γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβες του σεξ από στρατιώτες και έδωσαν πάνω από 5,37 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσουν τα θύματα.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ινδιάνα κυβερνήτης και ο Ελληνοαμερικανός ομοφυλόφιλος γερουσιαστής: Οι Δημοκρατικοί που προέρχονται από μειονότητες και κέρδισαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ
Μία μαύρη και μία Ινδιάνα κυβερνήτης, μία Ινδιάνα γερουσιαστής, ένας ομοφυλόφιλος Ελληνοαμερικανός και ένας μαύρος που διεκδικεί την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων
Ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Κρις Πάππας
Νέα σενάρια από τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα 100% στόχος του Ιράν» σε περίπτωση νέας επίθεσης από ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος Γκιουρμπούζ Εβρέν εκτίμησε ότι στους πιθανούς στόχους του Ιράν ενδέχεται να περιλαμβάνεται και η Κύπρος, λόγω της παρουσίας στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων
Αμερικανικός πύραυλος Tomahawk /
Ο Ομπάμα χαιρετίζει τη νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Ο αμερικανικός λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα»
«Θέλουν μια πολιτική που φέρνει τους ανθρώπους κοντά παρά τους διχάζει και ηγέτες που προσφέρουν συγκεκριμένες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος
Μπαράκ Ομπάμα
«Σόλο» ο Τραμπ έβλεπε τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών - Η Μελάνια τον άφησε για να τουιτάρει για την ειρήνη στην Ουκρανία
Πηγή του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε στην Daily Mail ότι η Μελάνια Τραμπ δεν βρέθηκε στην Ανατολική Αίθουσα, όπου ο πρόεδρος Τραμπ και οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν τα εκλογικά αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών
Η Μελάνια Τραμπ
Politico: Τα 5 πράγματα που πρέπει να παρακολουθεί η Ευρώπη μετά τη σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές
Τα αποτελέσματα αυτά πιθανότατα θα δρομολογήσουν έρευνες για τον πόλεμο στο Ιράν, τη λειτουργία του FBI και, φυσικά, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ