Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Spectator: «Ο Γιούνκερ είναι μεθύστακας που κατεβάζει τζιν αντί για νερό»

Spectator: «Ο Γιούνκερ είναι μεθύστακας που κατεβάζει τζιν αντί για νερό»

Μετά τις εικόνες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να παραπατά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εκρηκτικές αποκαλύψεις ότι είναι αλκοολικός και πίνει τζιν στις συναντήσεις.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πίνει τζιν και αφήνει τον φιλόδοξο αλλά μη εκλεγμένο αναπληρωτή του να διοικεί σύμφωνα με πηγή στις Βρυξέλλες.

Ήταν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που οι κάμερες απαθανάτισαν έναν από τους πιο ισχυρούς άντρες στις Βρυξέλλες να τρεκλίζει.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αμφισβητεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς πως είναι αλκοολικός και επιμένει ότι η αμφιλεγόμενη εικόνα του οφείλεται σε ισχιαλγία. Πηγή ωστόσο μέσα από τις Βρυξέλλες αναφέρει πως έχει ακούσει ότι είναι λίγο πολύ λάτρης του αλκοόλ.

Έχει αφήσει μάλιστα τα καθήκοντά του στο “τέρας”, τον φιλόδοξο και μη εκλεγμένο αναπληρωτή του Martin Selmayr. Γράφοντας στο Spectator, ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer αναφέρει ότι όλοι στις Βρυξέλλες σχολιάζουν πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι εκτός ελέγχου με το ποτό.

«Αλκοολικός ο Γιούνκερ»

“Πολλοί άνθρωποι στο Λουξεμβούργο, στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν δει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να πίνει. Όταν ένας δικαστικός επιμελητής του φέρνει ένα ποτήρι νερό, όλοι ξέρουμε ότι περιέχει τζιν”.

“Η εξήγηση για ισχιαλγία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Κάτι τέτοιο θα έκανε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να υποφέρει από οδυνηρούς πόνους στην πλάτη αλλά δεν φαίνεται να εμφανίζει τέτοιες δυσκολίες. Στο επίμαχο βίντεο φαίνεται να χαμογελά, να μιλά και να φιλά συνεργάτες του που τον βοηθούν να περπατήσει. Η άλλη εξήγηση, που υποθέτουν οι περισσότεροι στις Βρυξέλλες, είναι ότι είναι λάτρης του αλκοόλ. Κάτι που αρνείται συνεχώς”.

Ο Jean Quatremer γράφει πως η επιδείνωσή του σε συνδυασμό με τη δύναμη του Selmayr δείχνουν ένα ασυνήθιστο set-up με τον πρόεδρο σαν μαριονέτα.

“Τραβήξτε την κουρτίνα που έχει εμποτιστεί με τζιν και μπορεί να βρούμε την πραγματική επιρροή που ασκεί ο Selmayr, ένας μη εκλεγμένος αναπληρωτής. Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιμένει ότι δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για την ικανότητά του να εργάζεται σκληρά όπως κάνει πάντα”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις