Κόσμος

Spiegel: Η Ελλάδα απειλεί με κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων

Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να απαιτήσει της πολεμικές αποζημιώσεις με μεγαλύτερη έμφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», η Αθήνα ενεργοποιεί και μια παλιά της απειλή: την κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το «Spiegel», επικαλούμενο ενημερωμένη πηγή, Έλληνες βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζητούν και την απαλλοτρίωση των γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα.

Για την κατάσχεσή τους απαιτείται η έγκριση του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Και η Ελλάδα έχει συνείδηση των συνεπειών που θα συνεπαγόταν μια τόσο δραστική ενέργεια – θα επρόκειτο για μια σοβαρή επιβάρυνση των γερμανο-ελληνικών σχέσεων.

Επομένως, θα ήταν ένα τελικό μέτρο και οι συνέπειες για τον τουρισμό και το εμπόριο θα μπορούσαν να είναι σοβαρές. Πριν από αυτό όμως, σχεδιάζεται να παρουσιαστούν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης στο νέο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επίσης, θα ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης στη Γερμανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χεζμπολάχ δέχτηκε την αμερικανική πρόταση για «αμοιβαία παύση των επιθέσεων» με το Ισράηλ – Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λίβανο
«Τα ισραηλινά πλήγματα στην Νταχίγια θα παύσουν, σε αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Χεζμπολάχ να απέχει από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ»
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν «συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό»
Ο Τραμπ αρχικά δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά επικοινώνησε με τον Νετανιάχου και την Χεζμπολάχ που από κοινού συμφώνησαν να σταματήσουν οι επιθ΄σεις στον Λίβανο
Ντόναλντ Τραμπ