Κόσμος

Στα αζήτητα ο Φάρατζ – Κανείς δεν θέλει πίνακα με τον Mr Brexit

Δεν εμφανίστηκε μέχρι στιγμής αγοραστής για το πορτρέτο του Νάιτζελ Φάρατζ, πρώην ηγετικού στελέχους του UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου), βασικού υποστηρικτή της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πίνακας ζωγραφικής, προσωπογραφία του πολιτικού δεν πωλήθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς εκθέσεις τέχνης της Βρετανίας.

Στον πίνακα ο πρώην ηγέτης του UKIP εμφανίζεται με τα χέρια σταυρωμένα φορώντας τη σήμα -κατατεθέν μοβ ριγέ γραβάτα του.

Το έργο του Ντέιβιντ Γκρίφιθς, το οποίο πωλείται σε τιμή 25.000 αγγλικών λιρών, δεν κατάφερε να προσελκύει αγοραστή στη θερινή έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας (The Royal Academy of Arts-RA) που διοργανώθηκε από τον καλλιτέχνη Γκρέισον Πέρι.

«Αυτά τα πράγματα έρχονται και παρέρχονται» δήλωσε στην εφημερίδα The Sun ο δημιουργός του πορτρέτου.

«Θα ήταν σίγουρα ευχάριστο αν το πορτρέτο του Νάιτζελ έβρισκε ένα καλό σπίτι» είπε τονίζοντας ότι την ιδέα για το πορτρέτο προέκυψε μετά από πρόταση φίλου του.

«Είναι μεγάλη προσωπικότητα ό,τι κι αν σκέφτεστε γι αυτόν. Είναι ο κ. Brexit, έτσι δεν είναι;», πρόσθεσε.

Ο Ντέβιντ Γκρίφιθς έχει ζωγραφίσει στο παρελθόν τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κάλαχαν.

Στην ίδια έκθεση πωλήθηκε πορτρέτο του Brexiteer βουλευτή, Τζέικομπ Ρις Μογκ, στην τιμή των 450 αγγλικών λιρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με το σταγονόμετρο η απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα - Αγωνία για την τύχη 750 φυλακισμένων
Αποδείξεις ζωής ζητούν οι συγγενείς τους - Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τις αρχές της Βενεζουέλας για τον θάνατο πολιτικού κρατούμενου
Άνθρωποι
Γιατί ο Τραμπ δεν έχει καταφέρει να κάνει τη Γροιλανδία εργοστάσιο σπάνιων γαιών – Το κόστος και οι σκληρές αρκτικές συνθήκες
Αναλυτές εκτιμούν πως η εξόρυξη ορυκτών στο φεγγάρι θα ήταν πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τη Γροιλανδία - Τα χιλιόμετρα πάγου και το απόλυτο σκοτάδι που προστατεύσουν τη Γροιλανδία
Γροιλανδία
Λουτρό αίματος στις διαδηλώσεις του Ιράν με πάνω από 640 νεκρούς - Ο Τραμπ συνεχίζει τις απειλές
Πάνω από 10.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί - Νέοι δασμοί από τις ΗΠΑ σε χώρες που συνεργάζονται με την Τεχεράνη - Το Axios αποκάλυψε πως Γουίκτοφ και Αραγάτσι ήρθαν σε επικοινωνία
Ιράν