Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σταϊνμάγερ: Η άγνωστη “θυσία” του νέου Προέδρου της Γερμανίας

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FACEBOOK
ΦΩΤΟ ΑΠΟ FACEBOOK

Ένα άλλο πρόσωπο πιο συναισθηματικό αποκαλύπτεται μέσα από τη μάχη που έδωσε ο νέος Γερμανός Πρόεδρος για να ζήσει η σύζυγος του, η οποία κουβαλάει το νεφρό του. Την ίδια ώρα ποφητική φαίνεται πως ήταν η ερώτηση μίας ελληνίδας μαθήτριας στον  Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, πριν από λίγους μήνες. 

Πρόκειται ίσως για την πιο σκληρή μάχη που έχει δώσει ήταν αυτή που έδωσε για να σώσει τη ζωή της γυναίκας του Έλκε Μπιντενμπέντερ. Τον Αύγουστο του 2010, τελειώνοντας κάποια προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο, ένας φαινομενικά ατάραχος Σταϊνμάγερ, επικεφαλής της ΚΟ του SPD τότε, ανακοινώνει ότι θα λείψει για μερικές εβδομάδες από την πολιτική, επειδή θα γίνει δωρητής νεφρού για τη γυναίκα του. «Μόνο μια μεταμόσχευση μπορεί να της σώσει τη ζωή», δηλώνει.

Πρόεδρος της Γερμανίας και επίσημα ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ

Δύο μήνες αργότερα επιστρέφει και πάλι στην πολιτική. Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου περιγράφει την ξεχωριστή αίσθηση κάποιου που χαρίζει και πάλι το χαμόγελο στον άνθρωπό του, αλλά και την προσωπική του μετάλλαξη. «Ξαφνικά από εκεί που δεν είχα χρόνο ούτε να φάω, είχα όλο το χρόνο του κόσμου για να σκεφτώ, για τη ζωή και το θάνατο, με την πραγματική έννοια των λέξεων. Και αναρωτιέται κανείς, τι είναι τελικά σημαντικό στη ζωή του», δήλωσε στην εφημερίδα Bild, στην πρώτη συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην πολιτική.

Η προφητική ερώτηση της μαθήτριας από την Ελλάδα

Η επίμαχη ερώτηση έγινε αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, από μαθήτρια της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, στο πλαίσιο συνάντησης του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ με νέους της ΕΕ στο Βερολίνο. «Θα έρθετε ως πρόεδρος της δημοκρατίας κάποτε στην Ελλάδα»; Η ερώτηση προκάλεσε την αμηχανία του τότε υπουργού Εξωτερικών. Χαμογέλασε αινιγματικά και απάντησε: «Κάποιος πρόεδρος θα υπάρξει για να τον χαιρετίσετε».

Η Drag Queen που αναστάτωσε την Γερμανική Βουλή – Πόζαρε με την Μέρκελ

Η έστω και με ερωτηματικό διατυπωμένη προφητεία της ελληνίδας μαθήτριας επιβεβαιώθηκε σήμερα με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στην αίθουσα της ολομέλειας, όπου ο νεοκλεγείς γερμανός πρόεδρος έχει δώσει επί δεκαετίες μάχες από το βήμα της ολομέλειας, είτε ως απλός κομματικός στρατιώτης με τα χρώματα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, είτε ως αξιωματούχος διαφόρων κυβερνητικών σχηματισμών υπό τους καγκελαρίους Σρέντερ και στη συνέχεια Μέρκελ. 

Πηγή: DW

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε