Κόσμος

Σταμάτησαν την διαρροή ραδιενεργού νερού στον ωκεανό

Η Tepco ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την διαρροή ραδιενεργού ύδατος στον ωκεανό, από τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα. Τεράστια όμως η καταστροφή από την μέχρι τώρα διαρροή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η διαχειρίστρια εταιρεία του σχεδόν κατεστραμμένου από το φονικό σεισμό και το τσουνάμι των κυμάτων του Ειρηνικού ωκεανού που ακολούθησε, πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, δήλωσε την Τετάρτη, ότι η διαρροή εμπλουτισμένου με ραδιενέργεια νερού, στη θάλασα, έχει πλέον σταματήσει.
 
Οι μηχανικοί της Εταιρείας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, αγωνίζονταν σκληρά εδώ και ημέρες, στη σημαντικότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσέρνομπιλ, μέχρι να πετύχουν να σταματήσουν τη διαρροή του ραδιενεργού ύδατος, που διέφευγε από ρήγμα εύρους 20 εκατοστών σε τσιμεντένιο αγωγό του αντιδραστήρα 2. Αφού απέτυχαν οι προσπάθειες με τη χρήση αρχικά τσιμέντου και στη συνέχεια χημικού υδρόφιλου πολυμερούς, τελικά το ρήγμα σφραγίστηκε, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, με τη χρήση υαλινομερούς υλικού.
 
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να εκταμιεύσει έκτακτο κονδύλι ύψους 3 τρισεκατομμυρίων γιεν, δηλαδή περίπου 35 εκατομμυρίων δολαρίων, ως πρώτη δόση πρόσθετης δαπάνης από τον προϋπολογισμό για την ανακούφιση των θυμάτων από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου. Η πληροφορία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ασάχι την Τετάρτη.
 
Βασισμένη σε προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για έκτακτο κονδύλι στον προϋπολογισμό, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ιαπωνική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να προσφύγει σε δάνειο προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έκτακτη δαπάνη στον προϋπολογισμό.

Μετά την κατακραυγή η… πλατφόρμα – Η TEPCo θέλει να «σκοτώσει» το θηρίο με… σφεντόνα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυστηρότεροι κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια: Καθολική απαγόρευση χρήσης στους κάτω από 17, «τσουχτερά» πρόστιμα και υποχρεωτική ασφάλιση
Οι κάτοχοι ηλεκτρικών πατινιών υποχρεούνται σε ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης έναντι τρίτου για την κυκλοφορία των οχημάτων αυτών
Ηλεκτρικά πατίνια
Απίστευτες ιστορίες από τα χαλάσματα στη Βενεζουέλα: Γυναίκα γέννησε στα ερείπια, μητέρα ψάχνει στα χαλάσματα τον γιο της
Συγκλονιστικά βίντεο - Ακούγονται κραυγές, άνθρωποι φωνάζουν τους δικούς τους που αναζητούν - Στους 920 οι νεκροί, περισσότεροι από 50.000 αγνοούμενοι
Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, ψάχνουν τους δικούς τους στα συντρίμμια
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά