Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Star Wars: Πέθανε ο Chewbacca! Θρήνος για τον Peter Mayhew

Star Wars: Πέθανε ο Chewbacca! Θρήνος για τον Peter Mayhew

Ο Peter Mayhew, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Chewbacca στο Star Wars πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Ο Peter Mayhew, ο Chewbacca μας, πέθανε στο σπίτι του στο Τέξας στις 30 Απριλίου με την οικογένειά του στο πλευρό του. Ο Βρετανός στην καταγωγή ηθοποιός, έπαιζε τον γιγαντιαίο πολεμιστή των Wookiee τον Chewbacca τόσο στην τριλογία που ξεκίνησε το 1977 όσο και στις ταινίες Star Wars που έγιναν μέχρι το 2015. Και όσοι τον γνώρισαν λένε ότι ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος.

«Είχε καταθέσει την καρδιά και την ψυχή του στον ρόλο του Chewbacca. Παρότι χρησιμοποιούσε αναπηρικό αμαξίδιο για τις μετακινήσεις του σηκώθηκε για να παίξει ακόμα μια φορά στο Star Wars: The Force Awakens», τόνισε η οικογένειά του σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ο Τζορτζ Λούκας ήθελε έναν ψηλό ηθοποιό να παίξει τον Chewbacca και είχε αρχικά επιλέξει τον ηθοποιό David Prowse για τον ρόλο. Όμως ο Prowse ήθελε να παίξει τον Darth Vader και έτσι ο Λούκας στράφηκε στον Mayhew, ο οποίος είχε ύψος 2.18m.

https://youtu.be/wc2mxLJdUNU

Ο Mayhew μάλιστα είχε συμβουλευτικό ρόλο στην ταινία The Last Jedi του 2017, για να πει τα μυστικά του στον διάδοχό του τον Φινλανδό Joonas Suotamo.

Ο ηθοποιός ο οποίος δεν έδειξε ποτέ το πρόσωπό του στις ταινίες Star Wars, είχε σπουδαία φιλανθρωπική δράση και βοηθούσε όσους μπορούσε κάνοντας και το δικό του ίδρυμα και έστελνε φάρμακα και τρόφιμα στην Βενεζουέλα.

Η κηδεία του θα γίνει στις 29 Ιουνίου και ειδική τελετή για τους θαυμαστές του θα ίνει τον Δεκέμβριο.

Ο Luke Skywalker, κατά κόσμον Mark Hamill, αποχαιρέτησε τον φίλο του λέγοντας: «Ήταν ο πιο ευγενικός γίγαντας. Ένας μεγάλος άνδρας με μεγαλύτερη καρδιά που πάντα με έκανε να γελάω και ένας πιστός φίλος τον οποίο αγαπούσα πολύ».

Με πληροφορίες από το BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις