Κόσμος

Στάρμερ: «Υπάρχει ακόμα πολύς και δύσκολος δρόμος για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία»

Την ίδια στιγμή, το Λονδίνο συνεχίζει τα σχέδια για την δημιουργία πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης που θα αναπτυχθεί μεταπολεμικά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία μίλησε σήμερα (25.11.2025) ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Κιρ Στάρμερ υποστήριξε ότι ο δρόμος προς την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία είναι «ακόμα μακρύς» και «δύσκολος», λίγες ώρες πριν από μια τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων», της ομάδας χωρών συμμάχων του Κιέβου.

«Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας και ο δρόμος μπροστά μας θα είναι δύσκολος, αλλά είμαστε πιο αποφασισμένοι παρά από ποτέ να υποστηρίξουμε αυτόν τον σκοπό και να προωθήσουμε αυτή τη διαδικασία», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά. 

Το Λονδίνο εξακολουθεί να καταρτίζει σχέδια για μια πολυεθνική δύναμη στην Ουκρανία μετά την επίτευξη μιας συμφωνίας εκεχειρίας, δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ο Κιρ Στάρμερ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν «τη σημασία της συνεχιζόμενης εργασίας των εταίρων του συνασπισμού (σ.σ. των προθύμων) για την προετοιμασία της ανάπτυξης της πολυεθνικής δύναμης μετά την παύση των εχθροπραξιών», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι πρόθυμο να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στην Ουκρανία μετά από το όποιο τέλος των εχθροπραξιών εκεί, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Η δέσμευση αυτή παραμένει».

Η Ρωσία απορρίπτει οποιαδήποτε πιθανή ξένη στρατιωτική ανάπτυξη στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Νέα επικράτεια των ΗΠΑ» τα Στενά του Ορμούζ – Κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανήρτησε στο Truth Social χάρτη του στρατηγικού περάσματος με την ένδειξη «New US Territory» - Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι μπορεί να περάσει σε «πλήρη επίθεση» μετά το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν 11
Το «στοπ» του Ερντογάν στο μυστικό σχέδιο ΗΠΑ και Ισραήλ για το Ιράν: Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους για να μπουν στην Τεχεράνη
Το σχέδιο που εξεταζόταν, προέβλεπε, σύμφωνα με την Telegraph, τη συμμετοχή μαχητών και από τις έξι παρατάξεις των Ιρανών Κούρδων, οι οποίοι, αφού περνούσαν στο Ιράν, θα προμήθευαν με όπλα Κούρδους στο εσωτερικό της χώρας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει τον κίνδυνο για τους άνω των 60 ετών
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι προηγούμενες μελέτες υποτίμησαν πολύ τους κινδύνους που διατρέχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς βασίστηκαν σε δεδομένα που σήμερα είναι εν μέρει ξεπερασμένα
Ζέστη