Κόσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Φρέντι Μπελέρη: Η Αλβανία να τηρήσει κατά γράμμα τη νομοθεσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυμα προς την Αλβανία ώστε να τηρήσει κατά γράμμα την εγχώρια νομοθεσία στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε «γνωρίζουμε την υπόθεση (της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη) και αναμένουμε από τις αρχές της Αλβανίας να τηρήσουν τη δέουσα διαδικασία σύμφωνα με τους νόμους της χώρας».

Υπενθυμίζεται πως ο εκλεγμένος πλέον Δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης κρατείται από τον Μάιο του 2023 με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, και κάθε αίτημα για αποφυλάκισή του από τότε έχει απορριφθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Μιλάει για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας σχολείων
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων της»
Σημαίες