Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για φυλάκιση Gulsen: Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του λόγου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για φυλάκιση Gulsen: Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του λόγου
Πηγή εικόνας youtube

Έντονα αντέδρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη σύλληψη της Gulsen στην Τουρκία. H διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια κατηγορείται για υποκίνηση μίσους, με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε σε συναυλία της για τα θρησκευτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε δήλωση μετά τη σύλληψη της Gulsen, εκφράζοντας την ανησυχία των ΗΠΑ για την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τις μορφές δικαστικής παρενόχλησης που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία. Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί και να διασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης», ανέφερε η δήλωση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια είπε σε πρόσφατη συναυλία της, αναφερόμενη σε κάποιον άγνωστο, ότι «η διαστροφή του» οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε σπουδάσει στο θρησκευτικό σχολείο Imam Hatip.

Η τραγουδίστρια ζήτησε συγνώμη γι’ αυτή της τη δήλωση, αλλά παρ’ όλα αυτά προσήχθη και αποφασίστηκε η σύλληψή της.

«Αυτή η λογική του μίσους δεν θα βρει βάση στη χώρα μας. Αυτή είναι δήλωση μίσους και είναι ντροπή», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΑKP, Ομέρ Τσελίκ.

Τους τελευταίους μήνες η Gulsen είχε απασχολήσει πολλά πρωτοσέλιδα τουρκικών εφημερίδων με τα αποκαλυπτικά της ρούχα στη σκηνή, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των συντηρητικών Τούρκων.

Η τραγουδίστρια συνελήφθη με την κατηγορία της «ανοιχτής υποκίνησης του λαού σε μίσος και εχθρότητα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις