Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Κουφοντίνα: Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να παίρνουν άδειες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κουφοντίνας

Στο ίδιο μήκος που κινήθηκε και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ήταν και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη τρίτη άδεια που πήρε από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας. «Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να παίρνουν άδεια από τη φυλακή» σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ.

Για μια ακόμη φορά, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασμένος 11 φορές σε ισόβια για τη δράση του ως μέλος της 17 Νοέμβρη, βγήκε για 48 ώρες από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ όχι μόνο επανέλαβε την άποψη πως η άδεια στον Κουφοντίνα δίνει κίνητρο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τρομοκρατίας για νέες βίαιες ενέργειες. Είπε επίσης ότι για την δυσαρέσκεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι ενήμερη και η ελληνική κυβέρνηση.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τέτοιες άδειες δίνουν κίνητρα

«Αυτές οι άδειες προσφέρουν ένα κίνητρο στους οπαδούς του για να διαπράξουν περαιτέρω βίαιες και καταστρεπτικές πράξεις στο όνομα του», είπε Χέδερ Νάουερτ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Μάλιστα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και ονομαστικά στα αμερικανικής καταγωγής θύματα της 17 Νοέμβρη.

«Βρίσκεται τώρα σε διήμερη άδεια και είναι η τρίτη άδεια που λαμβάνει τον τελευταίο χρόνο. Είναι ένας τρομοκράτης που έχει καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού ακόλουθου της (αμερικανικής) πρεσβείας Γουίλιαμ Νορντίν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει ήδη μεταφέρει τη σοβαρή μας ανησυχία σχετικά με αυτή την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση».

Δείτε τι δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις