Κόσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ρωσία: Αφήστε τους αμάχους να φύγουν από τις πολιορκημένες πόλεις στην Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία να αφήσει τον άμαχα πληθυσμό να φύγει με ασφάλεια από τις πολιορκημένες πόλεις στην Ουκρανία.

«Το στρατιωτικό σχέδιο του Πούτιν για ταχεία κατάληψη της Ουκρανίας, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχει αποτύχει. Έτσι, καταφεύγει σε μια στρατηγική ερήμωσης των μεγάλων αστικών κέντρων για να κάμψει το ηθικό του ουκρανικού λαού, κάτι που δεν θα μπορέσει να επιτύχει», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Νεντ Πράις.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα ανοίγει καθημερινά ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους Ουκρανούς που θέλουν να καταφύγουν στη Ρωσία, στις 10:00 ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδος).

Υπογράμμισε ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι προς τη Ρωσία θα ανοίγουν χωρίς να χρειάζεται έγκριση από το Κίεβο. Όσον αφορά σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς άλλους προορισμούς, διευκρινίζει ότι πρέπει να προηγηθεί συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Θαυμαστές του Χάρι Πότερ άλλαξαν την πορεία υποθαλάσσιου καλωδίου 430 εκατ. λιρών για να σωθεί ο «τάφος» του Ντόμπι
Εκατοντάδες διαμαρτυρίες ανάγκασαν τους υπευθύνους του Greenlink να επανασχεδιάσουν τη διαδρομή – «Ποιος είναι ο Ντόμπι;», αναρωτήθηκε αρχικά ο διευθυντής του έργου
Χάρι Πότερ