Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σε συνεχή επαφή με την Ελλάδα μετά τη ρωσική επίθεση στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό  

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σε συνεχή επαφή με την Ελλάδα μετά τη ρωσική επίθεση στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό  
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε ανοιχτή και συνεχή επικοινωνία βρίσκονται από χθες (06.03.2024) οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, μετά και τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τη συνεχή επικοινωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας μετά την ρωσική επίθεση κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη- Ζελένσκι, ανέφερε ο εκπρόσωπος του του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δέχτηκε σχετική ερώτηση στη καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου για την αντίδραση των ΗΠΑ.

Ο Μάθιου Μίλερ είπε «είμαστε σε συνεχή επαφή και με τις δύο χώρες. Δεν έχω συγκεκριμένες συνομιλίες να σας μεταφέρω. Νομίζω ότι το χτύπημα είναι άλλη μια υπενθύμιση το πως η Ρωσία συνεχίζει να χτυπά την Ουκρανία κάθε μέρα. Είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης που έχει η Ουκρανία για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, και υπενθύμιση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση, όπως του έχουμε ζητήσει να κάνει, προκειμένου να υποστηρίξει την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις