Κυριακή, 25 Φεβ.
13oC Αθήνα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στηρίζουμε τον ελληνοτουρκικό διάλογο σε όλα τα επίπεδα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στηρίζουμε τον ελληνοτουρκικό διάλογο σε όλα τα επίπεδα

Τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο χώρες να συνεργαστούν για την προώθηση της ειρήνης αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ερώτηση από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν με σθεναρό τρόπο τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του τουρκικού πρακτορείου, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις διμερείς συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα ώστε η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεργαστούν για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή». 

Οπως  γράφει το Anadolu, ο Ερντογάν πραγματοποίησε μια επίσκεψη ορόσημο στην Ελλάδα αφού οι δύο γειτονικές χώρες γνώρισαν μια ταραχώδη σχέση τα τελευταία χρόνια.

Ο Ερντογάν είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που να μην μπορεί να επιλυθεί και ότι θέλουν «να μετατρέψουν το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις