Κόσμος

“Στερεύει” το Λονδίνο από χρήματα ενόψει Brexit – Πάνω από 1 τρισεκ. λίρες “διώχνουν” οι εταιρείες

Τα περιουσιακά τους στοιχεία, ύψους περίπου ενός τρισεκατομμυρίων λιρών, μεταφέρονται εκτός Λονδίνου από τις εταιρείες ενόψει Brexit.

Αυτό εκτιμά η εταιρεία συμβούλων ΕΥ τονίζοντας παράλληλα πως η παράλληλη μετακίνηση θέσεων εργασίας να ξεπερνά τις 7.000 λόγω του Brexit. Τράπεζες, εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων και ασφαλιστικές εταιρίες στο Λονδίνο επεκτείνουν ή ανοίγουν νέα γραφεία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποφύγουν τα… χειρότερα από το Brexit.

[read4more]

Στην τελευταία της έκθεση Brexit Tracker, η EY ανέφερε ότι 23 εταιρίες έχουν ανακοινώσει τη μεταφορά περίπου 1 τρισεκ. λιρών σε περιουσιακά στοιχεία, σε σχέση με 800 δισεκ. λίρες το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το Δουβλίνο παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός για μετεγκατάσταση.

28 εταιρείες αναφέρουν πως σχεδιάζουν να ανοίξουν γραφεία στο Δουβλίνο μετά το Brexit, ενώ ακολουθούν η Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο και το Παρίσι.

«Καθώς πλησιάζει η 29η Μαρτίου, οι εταιρίες επαναβεβαιώνουν ή επανεξετάζουν τις δηλώσεις που έκαναν για την έκταση των αλλαγών που εφαρμόζουν σε ό,τι αφορά το προσωπικό και τη λειτουργία τους, αλλά δεν βλέπουμε πολλές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής — οι επιχειρήσεις εκτελούν τα σχέδιά τους σύμφωνα με τον προγραμματισμό», ανέφερε η EY σε ανακοίνωση.

Καθυστέρηση στο Brexit ζήτησε η Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε στη Βουλή το αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μικρή διάρκειας καθυστέρηση του Brexit.  Επίσης ανακοίνωσε πως θα φέρει και πάλι τη συμφωνία της για την αποχώρηση στο κοινοβούλιο προς ψήφιση.

Η Τερέζα Μέι υποστήριξε ότι το κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη υπέρ μίας μικρής παράτασης και ότι, λαμβάνοντας υπόψη αυτό, θα ήταν απαράδεκτο να εμπλακεί η χώρα στις ευρωεκλογές. Έτσι, ζήτησε στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μία παράταση του άρθρου 50 μέχρι τις 30 Ιουνίου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει άλλη μία κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, τόνισε πως το σχέδιο του κόμματός του για το Brexit απολαμβάνει μεγαλύτερη υποστήριξη στο κοινοβούλιο από αυτό της Μέι.

Μάλιστα την κατηγόρησε πως προσπαθεί να εξαντλήσει τον χρόνο όσον αφορά τη συμφωνία και της ζήτησε να απαντήσει αν θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να απορρίψουν την συμφωνία της. Η Τερέζα Μει απάντησε στον κ. Κόρμπιν και έκανε λόγο για ασέβεια για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν
Τα «γυρνάει» η συνεργός του Τζέφρι Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ: Θα μιλήσει αν λάβει χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ
Στο παρελθόν η 64χρονη Μάξγουελ διαβεβαίωσε ότι ο πρώην σύντροφός της δεν διατηρούσε καμία «λίστα πελατών» και ότι η ίδια δεν γνώριζε αν είχε εκβιάσει κάποιες σημαντικές προσωπικότητες
Ghislaine Maxwell
Νορβηγία: Στη δίνη του σκανδάλου Επστάιν η μισή πολιτική και διπλωματική ελίτ – Είχε απλώσει πλοκάμια παντού ο Αμερικανός παιδόφιλος
Ο Επστάιν, είχε μεταβιβάσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στα δύο παιδιά της Γιουλ και του συζύγου της, του διπλωμάτη Τέργε Ροντ-Λάρσεν
Η Μόνα Γιουλ στον ΟΗΕ