Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στη Δικαιοσύνη η Apple αμφισβητώντας το πρόστιμο των 12 εκατομμυρίων δολαρίων που της επέβαλλε η Ρωσία

Στη Δικαιοσύνη η Apple  αμφισβητώντας το πρόστιμο των 12 εκατομμυρίων δολαρίων που της επέβαλλε η Ρωσία

Η Apple προσέφυγε στην δικαιοσύνη κατά της Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας (FAS) αμφισβητώντας το πρόστιμο των 12,1 εκ. δολαρίων που της επέβαλλε για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην αγορά των εφαρμογών κινητών τηλεφώνων.

Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλλε στην Apple Inc. το εν λόγω πρόστιμο μετά από καταγγελία της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφαλείας Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία μια νέα έκδοση της εφαρμογής Safe Kids είχε απορριφθεί από το λειτουργικό σύστημα της Apple.

Η FAS δήλωσε ότι η διανομή εφαρμογών για κινητά από την Apple μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS είχε ως αποτέλεσμα να δώσει στα δικά της προϊόντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

«Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλλε στην Apple Inc. πρόστιμο που υπερβαίνει τα 906,3 εκατομμύρια ρούβλια (12,1 εκ. δολαρίων) για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας» αναφέρονταν στην ανακοίνωση της FAS.

H Apple ανακοίνωσε τότε ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση της FAS και θα υποβάλλει έφεση με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το δικαστήριο της Μόσχας έκανε δεκτή τη προσφυγή της Apple η οποία κατετέθη στις 7 Μαίου, ενώ η υπόθεση θα συζητηθεί στις 21 Ιουνίου.

Οι δυτικές εταιρείες τεχνολογίας δέχονται αυξανόμενες πιέσεις στην Ρωσία του τελευταίους μήνες. Η αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών είχε επιβραδύνει τη λειτουργία του Twitter επειδή δεν είχε αφαιρέσει από την πλατφόρμα του παράνομο περιεχόμενο όπως ισχυρίζεται η Μόσχα, ενώ πυρά δέχθηκαν η Google, το Facebook και το TikTok της Alphabet.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις