Κόσμος

Στη φυλακή 17χρονος… σύμβουλος των τζιχαντιστών

Ένας 17χρονος κάτοικος της πολιτείας της Βιρτζίνιας (ανατολικές ΗΠΑ) καταδικάστηκε χθες σε 11 χρόνια και 4 μήνες κάθειρξη για συνωμοσία με σκοπό την προσφορά υλικής υποστήριξης στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αλί Σούκρι Αμίν, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του τον Ιούνιο, θα παραμείνει εξάλλου υπό επιτήρηση για το υπόλοιπο της ζωής του, ειδικά όσον αφορά τη δραστηριότητά του στο Διαδίκτυο.

Ο Αμίν είναι ο πρώτος ανήλικος ο οποίος καταδικάζεται στις ΗΠΑ για υλική υποστήριξη σε μια τρομοκρατική οργάνωση.
Ο έφηβος ήταν ιδιαίτερα ενεργός στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, μέσω του οποίου είχε στείλει πάνω από 7.000 μηνύματα υποστήριξης στο ΙΚ. Σε ορισμένα από τα μηνύματα έδινε συμβουλές στους τζιχαντιστές να χρησιμοποιούν το εικονικό νόμισμα μπιτκόιν ή να κρυπτογραφούν τις επικοινωνίες τους μέσω Διαδικτύου.

Ακόμη πρόσφερε τη βοήθειά του σε συμπαθούντες της οργάνωσης που ήθελαν να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν στις τάξεις του ΙΚ.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του για να εξουδετερώσει τις απειλές που θέτει το ΙΚ», δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζον Κάρλιν.

Εξάλλου όσοι χρησιμοποιούν ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για να προσφέρουν υποστήριξη σε ριζοσπάστες ισλαμιστές θα διώκονται εξίσου αυστηρά με όσους παίρνουν τα όπλα και πάνε να πολεμήσουν, διεμήνυσαν οι αμερικανικές αρχές.

Ο συνήγορος του Αλί Σούκρι Αμίν περιέγραψε τον πελάτη του ως έναν εξαίρετο μαθητή από καλή οικογένεια ο οποίος απλά εξοργίστηκε από τις ωμότητες που διαπράττει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο «Diddy» κατονομάζεται στη λίστα των μαρτύρων στη δίκη για τη δολοφονία του Tupac
Η εισαγγελία συνέδεσε τον ισχυρό άντρα της μουσικής βιομηχανίας και κατηγορούμενου για σεξουαλικά εγκλήματα με τον Ντουέιν «Keffe D» Ντέιβις που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την δολοφονία του θρυλικού ράπερ
Tupac και Sean Diddy Combs
Νεκροί σε τροχαίο στην Γαλλία ο παραγωγός ταινιών Νικολά Αλτμάγιερ και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του οίκου Dior, Ματίλντ Φαβιέ
Η Ματίλντ Φαβιέ ήταν επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του οίκου Dior και ο Νικολά Αλτμάγιερ, ο σύντροφός της, ήταν γνωστός για την παραγωγή των γαλλικών ταινιών «OSS 117», «Alpha» και «Monsieur Aznavour»
Ο Νικολά Αλτμάγιερ, και η Ματίλντ Φαβιέ στην πρεμιέρα της ταινίας «Bitter Christmas» στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στη νότια Γαλλία
Τραμπ: «Νέα επικράτεια των ΗΠΑ» τα Στενά του Ορμούζ – Κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανήρτησε στο Truth Social χάρτη του στρατηγικού περάσματος με την ένδειξη «New US Territory» - Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι μπορεί να περάσει σε «πλήρη επίθεση» μετά το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν 11