Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στη γωνία η Μέρκελ – Τελεσίγραφο από τον Ζεεχόφερ για τους μετανάστες

Στη γωνία η Μέρκελ – Τελεσίγραφο από τον Ζεεχόφερ για τους μετανάστες

Αντιμέτωπη με ένα τελεσίγραφο είναι η Άνγκελα Μέρκελ αφού ο κυβερνητικός εταίρος της και υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, της έδωσε διορία μέχρι τον τέλος του Ιουνίου για την εφαρμογή των ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας.

Όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) η ηγεσία της CSU αποφάσισε κατά την σημερινή της συνεδρίαση ότι οι μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα επαναπροωθούνται σε αυτές αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτό που σκέφτεται να προτείνει είναι την εφαρμογή των επαναπροωθήσεων «βήμα βήμα» και την παράλληλη προετοιμασία επιπλέον μέτρων, για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί «ευρωπαϊκή λύση».

Ο Ζεεχόφερ τάχθηκε υπέρ της άμεσης εφαρμογής των επαναπροωθήσεων ατόμων στα οποία έχει επιβληθεί ταξιδιωτική απαγόρευση από άλλη χώρα της ΕΕ. Στο μεταξύ η Καγκελάριος θα πρέπει να επιδιώξει μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους της έως το τελος του μήνα. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο κ. Ζεεχόφερ σκοπεύει να επιμείνει στην εφαρμογή των επαναπροωθήσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις