Κόσμος

Στη Λωρίδα της Γάζας έχουν επιστρέψει πάνω από 376.000 Παλαιστίνιοι

Από τους Παλαιστίνιους που επέστρεψαν στη Λωρίδα της Γάζας το 50% ήταν άνδρες και το άλλο 50% γυναίκες και παιδιά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από 376.000 Παλαιστίνιοι επέστρεψαν στη Λωρίδα της Γάζας από το πρωί της Δευτέρας (27/01/2025) μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης (28/01/2025), σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Παράλληλα ο ΟΗΕ διευκρίνισε πως από τους Παλαιστίνιους που επέστρεψαν στη Λωρίδα της Γάζας το 50% ήταν άνδρες και το άλλο 50% γυναίκες και παιδιά.

«Γυναίκες έγκυες ή θηλάζουσες, ηλικιωμένοι, ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, άνθρωποι που χρήζουν επείγουσας ιατρικής βοήθειας ή ασυνόδευτοι ανήλικοι ανήκουν στις βασικές ευάλωτες ομάδες μεταξύ των εκτοπισμένων αυτών που ξεκίνησαν το δύσκολο αυτό ταξίδι με τα πόδια», δήλωσε το OCHA.

Η κυβέρνηση της Χαμάς είχε δηλώσει νωρίτερα ότι 300.000 εκτοπισμένοι επέστρεψαν τη Δευτέρα στο βόρειο τμήμα του εδάφους, μετά την άδεια που έδωσε το πρωί ο ισραηλινός στρατός για την επιστροφή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο «Diddy» κατονομάζεται στη λίστα των μαρτύρων στη δίκη για τη δολοφονία του Tupac
Η εισαγγελία συνέδεσε τον ισχυρό άντρα της μουσικής βιομηχανίας και κατηγορούμενου για σεξουαλικά εγκλήματα με τον Ντουέιν «Keffe D» Ντέιβις που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την δολοφονία του θρυλικού ράπερ
Tupac και Sean Diddy Combs
Νεκροί σε τροχαίο στην Γαλλία ο παραγωγός ταινιών Νικολά Αλτμάγιερ και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του οίκου Dior, Ματίλντ Φαβιέ
Η Ματίλντ Φαβιέ ήταν επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του οίκου Dior και ο Νικολά Αλτμάγιερ, ο σύντροφός της, ήταν γνωστός για την παραγωγή των γαλλικών ταινιών «OSS 117», «Alpha» και «Monsieur Aznavour»
Ο Νικολά Αλτμάγιερ, και η Ματίλντ Φαβιέ στην πρεμιέρα της ταινίας «Bitter Christmas» στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στη νότια Γαλλία
Τραμπ: «Νέα επικράτεια των ΗΠΑ» τα Στενά του Ορμούζ – Κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανήρτησε στο Truth Social χάρτη του στρατηγικού περάσματος με την ένδειξη «New US Territory» - Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι μπορεί να περάσει σε «πλήρη επίθεση» μετά το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν 11