Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Λειτουργία στο Ναό της Αγίας Τριάδας

Στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Λειτουργία στο Ναό της Αγίας Τριάδας

Στις ΗΠΑ βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Σημειώνεται πως το πρωί της Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρέθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου πραγματοποιεί συλλείτουργο με τον Αρχιεπισκόπο Ελπιδοφόρο και μέλη της Επαρχιακής Συνόδου.

Το βράδυ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με συντοπίτες του από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο οι οποίοι μένουν μόνιμα στις ΗΠΑ. 

Η επίσκεψη του Πατριάρχη συνεχίζεται και τη Δευτέρα καθώς ο Πατριάρχης θα τιμηθεί από την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή, ενώ θα τελέσει και αγιασμό στο παρεκκλήσι εντός της Αρχιεπισκοπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, ο Πατριάρχης θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν. Το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα παραθέσει δείπνο για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων Πατριαρχίας του Βαρθολομαίου.

Η επίσημη επίσκεψη θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, όπου ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και στη συνέχεια μαζί με τη συνοδεία του θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Teterboro του New Jersey.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις