Κόσμος

Στην αντεπίθεση ο Μαδούρο! Χαρακτηρίζει σόου την ανθρωπιστική βοήθεια

Στην αντεπίθεση περνά ο Νικολά Μαδούρο ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνουν άμεσα νέες εκλογές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μαδούρο δεν δέχεται το χθεσινό ανακοινωθέν της Διεθνούς Ομάδας Επαφής  το οποίο ζητούσε τη διεξαγωγή «ελεύθερων προεδρικών εκλογών» στην χώρα, ενώ διαμήνυσε και πάλι πως δεν θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα της αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Παράλληλα ο κ. Μαδούρο ανέφερε πως παρά τις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην δημόσια εταιρεία πετρελαίου, θα έχει πάντα διαθέσιμες αγορές για να εξάγει πετρέλαιο.

Επιζητώντας μια ειρηνική έξοδο από την κρίση, η διεθνής Ομάδα Επαφής που συστάθηκε από την ΕΕ και πέντε χώρες της Λατινικής Αμερικής (Βολιβία, Κόστα Ρίκα, Ισημερινός, Μεξικό και Ουρουγουάη), πραγματοποίησε χθες την πρώτη της συνάντηση στο Μοντεβιδέο.

Στο τελικό ανακοινωθέν της ανέφερε ότι θα αποστείλει μια τεχνική ομάδα για την βοήθεια διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και για στήριξη της διεξαγωγής νέων εκλογών το ταχύτερο δυνατό. Παράλληλα «κάλεσε για τη διαμόρφωση μιας κοινής διεθνούς προσέγγισης για την υποστήριξη μιας ειρηνικής, πολιτικής, δημοκρατικής επίλυσης της κρίσης, που θα αποκλείει τη χρήση βίας, μέσω ελεύθερων, διαφανών και αξιόπιστων προεδρικών εκλογών, με βάση το Σύνταγμα της Βενεζουέλας».

Ο κ. Μαδούρο αποκάλεσε «μεροληπτική και ιδεολογικού χαρακτήρα» την κοινή δήλωση των διαμεσολαβητών κρατών. Συγκεκριμένα ανέφερε πως “δεν συμφωνούμε με το περιεχόμενο του κειμένου. Απορρίπτουμε το μεροληπτικό και ιδεολογικού χαρακτήρα κείμενο της ομάδας επαφής», συμπλήρωσε.

Παρέμεινε ανοιχτός στο διάλογο, τονίζοντας: «Εντούτοις είμαι έτοιμος και πρόθυμος να δεχτώ κάθε αντιπροσωπεία» από αυτό το μπλοκ ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών», σημείωσε σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ο Μηχανισμός του Μοντεβιδέο δίνει μια ώθηση στον διάλογο] με έναν προσήκοντα τρόπο με την βοήθεια των αδερφών μας από την Λατινική Αμερική και την περιοχή της Καραϊβικής. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε άμεσα οποιαδήποτε ενέργεια που οδηγεί στον διάλογο και στην κατανόηση μεταξύ των Βενεζουελανών», τόνισε ο Μαδούρο, δηλώνοντας ξανά ανοιχτός για την διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια έχει μετατραπεί σε ένα σόου για να δικαιολογήσει ένα πραξικόπημα, είναι ένα φθηνό σόου για να μας εξευτελίσει. Έχουν μπλοκάρει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, τον χρυσό μας, χρήματα πετρελαίου, και τώρα προσφέρουν 20 εκατομμύρια δολάρια; Η Βενεζουέλα δεν επιτρέψει αυτό το κάλπικο σόου ανθρωπιστικής βοήθειας να συμβεί».

«Αν θέλετε να βοηθήσετε, ελευθερώστε τα χρήματα που έχετε μπλοκάρει από την χώρα. Μην κλέβετε τα χρήματα και μετά να μας προσφέρετε σε επιστροφή χαρτί τουαλέτας. Η Βενεζουέλα δεν θα ανεχθεί το σόου της αποκαλούμενης ανθρωπιστικής βοήθειας, επειδή δεν είμαστε επαίτες κανενός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαδούρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ομπάμα χαιρετίζει τη νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Ο αμερικανικός λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα»
«Θέλουν μια πολιτική που φέρνει τους ανθρώπους κοντά παρά τους διχάζει και ηγέτες που προσφέρουν συγκεκριμένες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος
Μπαράκ Ομπάμα
«Σόλο» ο Τραμπ έβλεπε τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών - Η Μελάνια τον άφησε για να τουιτάρει για την ειρήνη στην Ουκρανία
Πηγή του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε στην Daily Mail ότι η Μελάνια Τραμπ δεν βρέθηκε στην Ανατολική Αίθουσα, όπου ο πρόεδρος Τραμπ και οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν τα εκλογικά αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών
Η Μελάνια Τραμπ
Politico: Τα 5 πράγματα που πρέπει να παρακολουθεί η Ευρώπη μετά τη σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές
Τα αποτελέσματα αυτά πιθανότατα θα δρομολογήσουν έρευνες για τον πόλεμο στο Ιράν, τη λειτουργία του FBI και, φυσικά, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Κυβερνοεπίθεση και σε τράπεζα αίματος στη Γαλλία – Ανέβασαν την θερμοκρασία στα ψυγεία από τους μείον 30 στους 110 βαθμούς
Μετά τις κυβερνοεπιθέσεις σε ψυγεία σούπερ μάρκετ, τις καθηλώσεις αεροπλάνων μετά από απειλές για βόμβα, τις εκκενώσεις εκατοντάδων σχολείων για τον ίδιο λόγο ήρθε η νέα απόπειρα με στόχο τον ευαίσθητο χώρο της υγείας
τράπεζα αίματος
Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Πολιτικός σεισμός στο Τέξας – Οι Ρεπουμπλικανοί χάνουν κυβερνήτη και έδρα στη Γερουσία
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο κερδίζει έδρα της Γερουσίας στο Τέξας για τους Δημοκρατικούς νικώντας τον γενικό εισαγγελέα, Κεν Πάξτον - Η 52χρονη Τζίνα Ινοχόσα γίνεται η πρώτη Λατίνα που εκλέγεται κυβερνήτης του Τέξας
Τζίνα Ινοχόσα και Τζέιμς Ταλαρίκο