Κόσμος

Στην αντεπίθεση ο Μαδούρο! Χαρακτηρίζει σόου την ανθρωπιστική βοήθεια

Στην αντεπίθεση περνά ο Νικολά Μαδούρο ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνουν άμεσα νέες εκλογές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μαδούρο δεν δέχεται το χθεσινό ανακοινωθέν της Διεθνούς Ομάδας Επαφής  το οποίο ζητούσε τη διεξαγωγή «ελεύθερων προεδρικών εκλογών» στην χώρα, ενώ διαμήνυσε και πάλι πως δεν θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα της αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Παράλληλα ο κ. Μαδούρο ανέφερε πως παρά τις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην δημόσια εταιρεία πετρελαίου, θα έχει πάντα διαθέσιμες αγορές για να εξάγει πετρέλαιο.

Επιζητώντας μια ειρηνική έξοδο από την κρίση, η διεθνής Ομάδα Επαφής που συστάθηκε από την ΕΕ και πέντε χώρες της Λατινικής Αμερικής (Βολιβία, Κόστα Ρίκα, Ισημερινός, Μεξικό και Ουρουγουάη), πραγματοποίησε χθες την πρώτη της συνάντηση στο Μοντεβιδέο.

Στο τελικό ανακοινωθέν της ανέφερε ότι θα αποστείλει μια τεχνική ομάδα για την βοήθεια διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και για στήριξη της διεξαγωγής νέων εκλογών το ταχύτερο δυνατό. Παράλληλα «κάλεσε για τη διαμόρφωση μιας κοινής διεθνούς προσέγγισης για την υποστήριξη μιας ειρηνικής, πολιτικής, δημοκρατικής επίλυσης της κρίσης, που θα αποκλείει τη χρήση βίας, μέσω ελεύθερων, διαφανών και αξιόπιστων προεδρικών εκλογών, με βάση το Σύνταγμα της Βενεζουέλας».

Ο κ. Μαδούρο αποκάλεσε «μεροληπτική και ιδεολογικού χαρακτήρα» την κοινή δήλωση των διαμεσολαβητών κρατών. Συγκεκριμένα ανέφερε πως “δεν συμφωνούμε με το περιεχόμενο του κειμένου. Απορρίπτουμε το μεροληπτικό και ιδεολογικού χαρακτήρα κείμενο της ομάδας επαφής», συμπλήρωσε.

Παρέμεινε ανοιχτός στο διάλογο, τονίζοντας: «Εντούτοις είμαι έτοιμος και πρόθυμος να δεχτώ κάθε αντιπροσωπεία» από αυτό το μπλοκ ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών», σημείωσε σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ο Μηχανισμός του Μοντεβιδέο δίνει μια ώθηση στον διάλογο] με έναν προσήκοντα τρόπο με την βοήθεια των αδερφών μας από την Λατινική Αμερική και την περιοχή της Καραϊβικής. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε άμεσα οποιαδήποτε ενέργεια που οδηγεί στον διάλογο και στην κατανόηση μεταξύ των Βενεζουελανών», τόνισε ο Μαδούρο, δηλώνοντας ξανά ανοιχτός για την διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια έχει μετατραπεί σε ένα σόου για να δικαιολογήσει ένα πραξικόπημα, είναι ένα φθηνό σόου για να μας εξευτελίσει. Έχουν μπλοκάρει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, τον χρυσό μας, χρήματα πετρελαίου, και τώρα προσφέρουν 20 εκατομμύρια δολάρια; Η Βενεζουέλα δεν επιτρέψει αυτό το κάλπικο σόου ανθρωπιστικής βοήθειας να συμβεί».

«Αν θέλετε να βοηθήσετε, ελευθερώστε τα χρήματα που έχετε μπλοκάρει από την χώρα. Μην κλέβετε τα χρήματα και μετά να μας προσφέρετε σε επιστροφή χαρτί τουαλέτας. Η Βενεζουέλα δεν θα ανεχθεί το σόου της αποκαλούμενης ανθρωπιστικής βοήθειας, επειδή δεν είμαστε επαίτες κανενός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαδούρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το φαινόμενο «coffin corner» και οι καιρικές συνθήκες ενδέχεται να οδήγησαν στην αεροπορική τραγωδία με τους 9 νεκρούς στη Φλόριντα
Έρευνες για να μπορέσουν να ανασύρουν τα βαρύτερα συντρίμμια, μεταξύ των οποίων οι κινητήρες και το σύστημα προσγείωσης, καθώς και να αναζητήσουν τους καταγραφείς πτήσης
Φλοριντα αεροσκάφος
Τζέιμς Ταλαρίκο: Ο «Baby Obama» που θέλει να σπάσει το ρεπουμπλικανικό απόρθητο του Τέξας – Γιατί ο Τραμπ τον αποκαλεί «Talafreako»
Ο 37χρονος διεκδικεί να γίνει πρώτος Δημοκρατικός που θα εκλεγεί στη Γερουσία από το Τέξας μετά το 1988 - Αντίπαλός του ο εκλεκτός του Τραμπ Κεν Πάξτον
Ο Δημοκρατικός Τζέιμς Ταλαρίκο διεκδικεί την έδρα της Γερουσίας στο Τέξας στις ενδιάμεσες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2026
Ώρα κρίσης για τον Τραμπ στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ - Οι Δημοκρατικοί διεκδικούν την ανατροπή των ισορροπιών στο Κογκρέσο
Η έκβαση των ενδιάμεσων εκλογών χαρακτηρίζεται αποφασιστικής σημασίας για τα δυο τελευταία χρόνια της δεύτερης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ - Κλειδί το Τέξας - Οι ΗΠΑ χτύπησαν το ιρανικό νησί Κεσμ
Κρίσιμες οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι αλλάζει στην προεδρία Τραμπ αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή ή τη Γερουσία – Οι έρευνες που σχεδιάζουν
Εφόσον αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ισχυρότερα κοινοβουλευτικά εργαλεία για να ελέγξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Παλέψαμε 250 χρόνια να κάνουμε τη χώρα μεγάλη, δεν θα την καταστρέψουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι
Χαρακτήρισε τους υποψηφίους των Δημοκρατικών εξαιρετικά επικίνδυνους, υποστηρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ των τζιχαντιστών, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων
Ντόναλντ Τραμπ