Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Στην Ελλάδα το 14χρονο παιδί που είδε μπροστά στα μάτια του να δολοφονούνται η μητέρα και η θεία του

Στην Ελλάδα το 14χρονο παιδί που είδε μπροστά στα μάτια του να δολοφονούνται η μητέρα και η θεία του

Στην Ελλάδα, θα αναζητήσει θαλπωρή και μια καλύτερη τύχη ο 14χρονος «αυτόπτης μάρτυρας», που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα Τίρανα, είδε τον 59χρονο Αλβανό προαγωγό να σκοτώνει την μητέρα και την θεία του μέσα στο διαμέρισμά τους.

Ο Κουιτίμ Τσακράνι, δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων έχει υποβάλει αίτημα στις Αλβανικές αρχές για να δοθεί η επιμέλεια του αγοριού στην 3η και μικρότερη αδελφή των δυο δολοφονημένων γυναικών, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας ανέφερε ήταν ο γιος της Ζανέτ που άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο ο οποίος και «γάζωσε» μπροστά του από το χολ με Καλάσνικοφ τις δυο αδελφές.

Μετά την επιμέλεια αίτημα στο προξενείο

Ο Τσακράνι, μόλις εξασφαλίσει την επιμέλεια του παιδιού για λογαριασμό της μικρότερης θείας του, θα καταθέσει αίτημα για visa «ειδικού σκοπού» στο Ελληνικό προξενείο της πρεσβείας στα Τίρανα. Πάντως ο νομικός εκπρόσωπος, επιμένει πως ο δράστης Περπαρίμ Αντέμι τη δεκαετία του 1990 στη Θεσσαλονίκη εξωθούσε στην πορνεία τις δυο αδελφές, τις οποίες και υποχρέωνε να μένουν απ’ τον ίδιο έγκυες για να μπορεί εκείνος να πουλά τα παιδιά τους σε άτεκνες οικογένειες. Μάλιστα γίνεται λόγος για αγοραπωλησία δέκα βρεφών, τα οποία από την στιγμή που γεννήθηκαν, οι δυο αδελφές Χριστίνα και Ζανέτ, δεν ξαναείδαν ποτέ στη ζωή τους.

«Τετελεσμένο» οι αγοραπωλησίες βρεφών στη Θεσσαλονίκη

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας σε δηλώσεις του από τα Τίρανα επισήμανε ότι: «Αυτό είναι ένα γεγονός που συγκλόνισε την οικογένεια και την Αλβανία, κυρίως για τον τρόπο της 2ης εκτέλεσης. Βρισκόμαστε όμως στην αρχή μιας νέας έρευνας και που στο μέλλον θα έχουμε νέες λεπτομέρειες. Αυτό τώρα είναι ένα ζήτημα που προέκυψε πριν από περίπου 30 χρόνια. Κατηγορούν τον δράστη ότι πουλούσε παιδιά των δυο αδελφών. Η εισαγγελία και η αστυνομία θα επεκτείνουν την έρευνα τους ζητώντας στοιχεία από το ελληνικό κράτος. Υπήρχε επίσης ένας Έλληνας δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη που γνωρίζει για όλα αυτά και είχε δικά του συμφέροντα… Αυτή η οικογένεια των δυο θυμάτων, προέρχεται από μια κοινωνική ομάδα συγκεκριμένης κοινότητας και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έχουν κάνει «αποδεκτή» την πολυγαμία. Τις χρησιμοποίησε όμως ως γυναίκες-σκλάβες, διατηρώντας τες υπό κράτηση μέσω σωματικής και ψυχολογικής βίας, απειλώντας και τις δυο με πιστόλι. Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθεί μόνο ο 59χρονος αλλά ολόκληρο το εγκληματικό δίκτυο. Οι έρευνες να αναδείξουν πόσοι συμμετείχαν και τι ρόλο έπαιξαν ο καθένας ξεχωριστά. Είτε το έκαναν πρόθυμα είτε απρόθυμα … Τέτοια γεγονότα,  να μην ξανασυμβούν … » κατέληξε ο δικηγόρος από τα Τίρανα.

Θύμα ξυλοδαρμού ο μάχιμος δικηγόρος

Ο Κουιτίμ Τσακράνι, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποινικολόγους στην Αλβανία, ενώ τον περασμένο Ιούνιο είχε πέσει θύμα εκβιασμού και ξυλοδαρμού, καθώς είχε αναλάβει την εξαφάνιση και δολοφονία 29χρονου από την πόλη Φιέρι. Ως βασικοί ύποπτοι θεωρούνται τα δυο ξαδέλφια του θύματος από τα οποία ο 29χρονος είχε δανειστεί χρήματα. Δεν ήταν όμως μόνον αυτό. Ο 29χρονος, φέρεται να είχε συνάψει και ερωτικό δεσμό με την νύφη των ίδιων συγγενών του, που μια ωραία πρωία του ζήτησαν να μεταβεί για ραντεβού στην γειτονική πόλη της Αυλώνας. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται από τις 16 Σεπτεμβρίου 2019. Οι κύριοι ύποπτοι είναι τα δυο ξαδέλφια του 26 και 47 ετών.

 

Ο Κουιτίμ Τσακράνι, δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, που ανακοίνωσε πως ο 14χρονος πρέπει να φύγει για την Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις