Κόσμος

Στην κοινότητα των αλλοδαπών εργατών εξαπλώνεται ο κορονοϊός στη Σιγκαπούρη

“Χτυπάε锨και τους μετανάστες ο κορονοϊός στην Σιγκαπούρη όπου την Μεγάλη Πέμπτη (16.04.2020) καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανέφερε ότι άλλοι 728 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, αριθμός ρεκόρ για διάστημα μίας ημέρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην πόλη – κράτος στα 4.427.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα 654 από τα νέα κρούσματα συνδέονται με τους κοιτώνες όπου διαμένουν αλλοδαποί εργάτες.

Την Μεγάλη Τετάρτη (15.04.2020) είχαν αναφερθεί 447 κρούσματα, ενώ οι νεκροί από την πανδημία ανέρχονται στους 10.

Οι αρχές κατάφεραν να ελέγξουν τη διάδοση του νέου κορονοϊού μεταξύ των κατοίκων της Σιγκαπούρης, εφαρμόζοντας ένα έντονο πρόγραμμα ιχνηλάτησης των επαφών τους και παρακολούθησης και κερδίζοντας έτσι τον έπαινο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όμως η ασθένεια τις τελευταίες ημέρες διαδίδεται τάχιστα μεταξύ της μεγάλης κοινότητας των ξένων εργατών, δικαιώνοντας τους φόβους διαφόρων οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έλεγαν ότι είναι ο αδύναμος κρίκος στις προσπάθειες περιορισμού της επιδημίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία – Ζητά λευκή επιταγή για στρατιωτική παρουσία με αντάλλαγμα να μην επιβάλλει δασμούς
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν την αμυντική συμφωνία με τη Δανία η οποία προβλέπει πως για κάθε αλλαγή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις, θα πρέπει να ενημερώνεται τόσο η Δανία όσο και η Γροιλανδία
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δικαιολόγησε τη νέα μελανιά στο χέρι του: «Το χτύπησα στο τραπέζι, είναι παρενέργεια της ασπιρίνης»
«Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Αλλά εγώ απάντησα: "Δεν παίρνω κανένα ρίσκο"»
H μελανιά στο χέρι του Τραμπ
Οι Βρυξέλλες γύρισαν την «πλάτη» στο «συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ: Αμφιβολίες και επιφυλακτικότητα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη, μετά την υπαναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς και Γροιλανδία - Κανένας εφησυχασμός για τα σχέδια και τις βλέψεις του
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν