Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στην Λευκωσία ο Λουίτζι Ντι Μάιο – Στο «τραπέζι» Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειος

Στην Λευκωσία ο Λουίτζι Ντι Μάιο – Στο «τραπέζι» Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειος

Mε τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, πρόκειται να συναντηθεί αύριο Τρίτη, 9/3/2021, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχουν οι δύο υπουργοί, αρχικά σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ιταλό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως της πρωτοβουλίας του γενικού γραμματέα OHE που βρίσκεται σε εξέλιξη, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Οι κκ Χριστοδουλίδης και Ντι Μάιο αναμένεται να προχωρήσουν σε ανασκόπηση του πλήρους φάσματος των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ιταλίας, εξετάζοντας συγκεκριμένους τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή τους σε ένα αριθμό από τομείς, συμπεριλαμβανομένων του εμπορίου και των επενδύσεων.

Περαιτέρω, θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, εστιάζοντας ανάμεσα σε άλλα, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τη μετανάστευση και τη συνεργασία στο πλαίσιο του σχήματος των Med-7, ενώ θα συζητήσουν επίσης για περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις