Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στην Τουρκία τη Δευτέρα ο γγ του ΝΑΤΟ – Θα δει τον Ερντογάν

Τουρκία ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφτεί την Τουρκία. Θα βρίσκεται στην Άγκυρα την προσεχή Δευτέρα 16 Απριλίου.

Κατά την παραμονή του στην Τουρκία, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ θα συναντήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όχι μόνο. Η νέα επίσκεψη του Γενς Στολτενμπεργκ γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, ειδικά λόγω των εξελίξεων στη Συρία.

Όπως ανέφερε ο στρατιωτικός αναλυτικής Θανάσης Δρούγος, ο γγ του ΝΑΤΟ, εκτός από τον Ερντογάν θα έχει συναντήσει με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Θα δεί επίσης τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί αλλά και τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ.

Τι θα συζητήσει ο γγ του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Στην ατζέντα των συναντήσεων του Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία θα είναι η Συρία, οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Ρωσία, θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η θέση της Τουρκίας σε ζητήματα στην περιοχή.

Επίσης, εκτός από τις σχέσεις Τουρκίας – ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ θα συζητήσει με την τουρκική ηγεσία την επιχείρηση “Κλαδί Ελιάς” στο Αφρίν και κυρίως τη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις